Om Sarah Mårskog Kläder Bärbar konst Scenkläder Utställning Inredningstextil TygerKontakta oss
hem hem
  Klicka för stor bild Vänta på nedladdning av stor bild Vänta på nedladdning av stor bild Vänta på nedladdning av stor bild  
Vänta på nedladdning av stor bild Vänta på nedladdning av stor bild Vänta på nedladdning av stor bild  
          Fler bilder
 

Utställning

"Alla utställningar är olika men är alla baserade på mina textilier. Från Shamanska kostymer till den senaste 'Sidenvägen-nu' - a multicultural statement of the creative power and similarity of women worldwide."

Sedan 1995 har jag ställt ut mina verk på olika museum. Utställningarna har varit mycket olika men alla baseras på mina textilier. Allt från Shamanska kostymer till den senaste 'Sidenvägen-nu' - Ett utforskande av kvinnors hotade kvinnoarv.
Ett multimedialt påstående av den kreativitetskraft och likhet världen över.
Textila traditioner är väl representerade i musei kollektionerna men annars är kvinnans kulturella arv sett som ett historiskt fenomen. Jag försöker etablera att kvinnors unika kulturella arv, från enklaste huskurer till bakning, är hennes kraft bas i balansen till det annars patriarkatiska samhället.


Med hjälp av kvinnor i grannskapet designade, konstruerade och sydde jag lapptäcken, kuddar och väggbonader m.m. Vi använder alltid naturliga material och många av dem är handfärgade. Siden, linne, och ylle är det som använts mest och jag försöker som i alla mina verk används ekologisk hantering..
Färgerna är som mina kläder starka orientaliska toner till mer dämpade skandinaviska färger liksom midnattsolen. Vissa produkter är till salu och andra är till utställningar.

 
  Vänta på nedladdning av stor bild  
  Vänta på nedladdning av stor bild  
  Vänta på nedladdning av stor bild Vänta på nedladdning av stor bild Teknikus  
  Vänta på nedladdning av stor bild Vänta på nedladdning av stor bild Vänta på nedladdning av stor bild  
      Fler bilder

Tidigare utställningar
Dancingcolours, Sarah Mårskog, Pl. 3357 Skogsnäs, 880 40 Ramsele, Sverige
Tel. 0623-32043 Fax. 0623-32049, E-mail:sarah@dancingcolours.com
© All rights reserved