Om Sarah Mårskog Kläder Bärbar konst Scenkläder Utställning Inredningstextil TygerKontakta oss
hem hem
  Vänta på nedladdning av stor bild Vänta på nedladdning av stor bild Vänta på nedladdning av stor bild  
Vänta på nedladdning av stor bild Vänta på nedladdning av stor bild Vänta på nedladdning av stor bild
 

Bärbar konst / Klädskulptur

"Norra halvklotets nomadiska kulturarv samlat i vargskinn, siden och ull. Prakt kostymer för väggen eller speciella tillfällen."

Norrland är en del av norra halvklotets bälte av nomadisk kultur - från Sibirien till Norge.Här i Ångermanlands dominerar naturens krafter fortfarande vårt liv och det är lätt att får det rätta perspektivet och känna sig liten inför naturens storhet.

Kostymerna är baserade på Sibirisk mongolisk och samisk tradition, alla kulturer som har följt shamansk tradition. Jag återanvänder mycket material och arbetar främst i naturmaterial. Vargskinn, björntänder, älghorn, ripfjädrar, tempelklockor i brons, tibetansk mässing, växtfärgade tyger, vad som helst kan vara del av kostymer så länge det är äkta. Tvärkulturella kostymer - passande i vårt multikulturella samhälle. Precis som våra förfäder samlade små reliker ifrån främmande kulturer speglar mina kostymer den rika nordisk nomadiska kulturen.

Ju längre jag bor här desto mer uppskattar jag den makt och magi som genomsyrades i våra förfäders liv.
De levde i samklang med naturen inte stretade emot den. Jag ser kostymerna som ett sätt att visa vördnad till de som förvaltade och respekterade denna planet.
En lärdom som kan hjälpa oss att leva med tillförsikt på denna jord.
Vårt arv till våra barn.

 Dancingcolours, Sarah Mårskog, Pl. 3357 Skogsnäs, 880 40 Ramsele, Sverige
Tel. 0623-32043 Fax. 0623-32049, E-mail:sarah@dancingcolours.com
© All rights reserved