Om Sarah Mårskog Kläder Bärbar konst Scenkläder Utställning Inredningstextil TygerKontakta oss
hem hem
Sarah i sitt hemSarahs trädgård
  Om Sarah Mårskog

"Jag designar och tillverkar kläder, bärbar konst, bonader och lapptäcken med hjälp av sömmerskor från närliggande byar i Ångermanland."

Mitt namn är Sarah Larmour Mårskog och jag bor i en kooperativ by i Ångermanland. Skogsnäs har existerat i 27 år nu och består av 240 hektar skogs- och jordbruksmark. En by i all bemärkelse, med mest enfamiljshus, ett kulturhus och egen låg- och mellanstadieskola . Det bor ca 45 vuxna och lika många barn här. Vi har över åren byggt eller reparerat ca 20 boningshus samt lika många verkstäder, ladugårdar osv.

I Skogsnäs finns det många små firmor och entreprenader eftersom man måste skapa sina egna arbeten i en glesbygden. Förutom min design finns det smedja, snickeri, Yurt-verkstad, skola, familjebehandling, hantverksutbildning för vuxna, syverkstad som syr bärselen för barn, såg, röjningsfirmor, salveverkstad, Nordljus, scenograf, glaskonstnär, småskaligt jordbruk och livsmedels produktion m.m.

I en allt mer globaliserade världsekonomi lider glesbygden av arbets- och kulturbrist. Kultur är budbäraren av vårt liv och Ångermanlands textilkultur är rik och föränderligt. Jag känner mig hedrad att få utveckla den traditionen vidare.


Boken om Skogsnäs - 'Charing cross road - Skogsnäs'

Den självbiografiska berättelsen om 33 år på Skogsnäs i text och bilder.
100 kr. inklusive porto från Sarah Mårskog, PL 3357, 880 40 Ramsele
eller sarah@dancingcolours.com
  Norrländsk solnedgång  
Brännans stiftelse
 
Yurt
 

 Dancingcolours, Sarah Mårskog, Pl. 3357 Skogsnäs, 880 40 Ramsele, Sverige
Tel. 0623-32043 Fax. 0623-32049, E-mail:sarah@dancingcolours.com
© All rights reserved