Om Sarah Mårskog Kläder Bärbar konst Scenkläder Utställning Inredningstextil TygerKontakta oss
hem hem

Tillbaka
 
 


Visning

"Multimediala happenings med livemusik (Hoven Droven, Stefan Sundström och Anita livs) på bla. modemässan och Folkens Museum i Stockholm."

En norrländsk fuga
Ett multimedialt konstverk. Sarahs kläder beledsagas av ett norrländskt bildspel och ackompanjeras av Hoven Drovens musik. Scenen blir en vandring genom årstiderna, där vårens, sommarens, höstens, och vinterns andar närvarar i form av maskförsedda kostymskulpturer.

Hycklarnas marknad
Narr, gycklare, harlekin: Ny börjar pjäsen ! Våra själars ande, vårt inre väsen. Hycklarnas marknad är en klädvisning som förenar "historiska" kläder och historien om narrfiguren "the fool" genom tiderna. Börjar i medeltiden och slutar nu i mediaålderns förvirrat blandade värld som plockar vilt i vårt kulturarv för att finna sina rötter.

Sidenvägen
Ett multikulturellt samhälle - en begivenhet det pratas om, har alltid funnits. Även idag köper man kinesisk siden i Sverige, enklast på Jokkmokks markand av ryska samer som fortfarande bär denna uråldriga tradition. Sidenvägen har funnits i alla tider. Mytomspunnen- en romantisering av en hård verkligheten för de som idkade handel över de otroliga distanser och svårigheter. Det är en del av vår kultur sedan urminnes tider.

Den här kollektionen är en resa från Kina till Sverige. Genom Mongoliet, Tibet, Afghanistan, Turkestan, Persien Ryssland. Kläderna är gjorda i siden, sammet, ull och lin. Tygerna är nya eller antika. Klädernas snitt följer vägen från kinesiska jackor till svenska dräktjackor. Siden är den röda tråden. Tyget som förtrollat människor i sekler.

 Dancingcolours, Sarah Mårskog, Pl. 3357 Skogsnäs, 880 40 Ramsele, Sverige
Tel. 0623-32043 Fax. 0623-32049, E-mail:sarah@dancingcolours.com
© All rights reserved