DENNA SIDA KAN GÖRAS FYLLIGARE

I en jämförelse med herrarnas sidor för historik märker vi att damernas sida inte är så stor, men det beror dels att damfotbollen är ung i Tomelilla IF.
En anmodan är att någon i styrelsen tar sig an detta och kontaktar med webbmaster.

  HISTORIK   DAMFOTBOLL
MATCH MOT KIVIK SEPTEMBER 2002   
 
En förhållandevis ung sektion i föreningen

Damfotbollen är emellertid relativt ung i föreningens historia. Det var först 1981 som damfotbollen togs upp på agendan 1980 utan att man för den skullen medverkar i seriesammanhang, men någonstans skall det börja.
Hemsidan är mycket glad att damernas statistik fr.o.m. våren 2007 äntligen är utlagd på nätet och för detta skall vi kreditera hela äran till Allan Lundbladh som jobbat för att få fram tabellerna.


SÅ HÄR BÖRJADE DET....

Redan 1972 gjordes första försöket med damfotboll inom vår förening. Det uppdrogs åt Bengt-Göran Grenander att samordna verksamheten. Under detta år spelades en del matcher, dock ej i seriesammanhang.

Bengt-Göran flyttade från Tomelilla 1973 och hade därför inga ytterligare information att ge. Vad som hände perioden 1973 till 1980 har  inte lyckats att spåra.  

1980 kontaktades Björn Lindqvist av Tif:s styrelse. För uppdraget att undersöka intresset för flickfotboll. 

Ett möte hölls i Hårds villa. Det skedde en stor insats från föreningen genom att det delades ut  informationsblad i skolorna, många flickor hörsammade kallelsen.  

Flickorna blev inbjudna till idrottsplatsen i början av maj, för att bli inskrivna. De flickor som började då var i åldern 10-15 år. 

Av dessa flickor bildades två grupper med åldersindelningen 1965-1968 och 1969-1970. De tränades av Lars Montán, Kurt Elofsson och Inger Larsson. Verksamheten tillhörde ungdomssektionen.


Startsida
Statistik och tabeller
Seriemotståndare sedan 1983

 


  STATISTIK OCH SAMTLIGA
SERIETABELLER FR.O.M. 1983
Här finner du t.ex. skyttekungar, annan statistik och kuriosa som är ett måste för den inbitne.  Läs mer

  SERIEMOTSTÅNDARE FR.O.M. 1983
TIF har i och med årets säsong mött 62 lag i seriesammanhang sedan 1983.
Visste du att Sövestads IF är den meste motståndaren?  Läs mer