Tala med djur

Sidan 2

Några tips för dig som vill lära dig tala med djur

Copyright Charlotte Eklund, Djurhörnan

Respektera djuren och dess känslor

Det första, och grundläggande, steget är att respektera djuret som en levande varelse, och inte som en "sak". Varje djur är en individ, med tankar och känslor, precis som vi människor. Respektera ditt djur och dess vilja, försök förstå varför djuret reagerar på ett visst sätt. Att respektera djuret innebär att du inte ska tvinga djuret att göra saker som du vill, när du ser att djuret inte trivs med det. Öppna ditt hjärta och börja älska de varelserna som finns runt omkring. Beundra djuren. Ha medkänsla och lyssna. Se djuren som intelligenta varelser.
Detta första steget kan för en del vara svårt att acceptera. Många ser djur som mindre intelligenta varelser, som man kan hantera och styra hur som helst. Då krävs det mycket övning, man måste förändra sin inställning till djuren och sitt tankesätt. Nedvärdera aldrig djuren, de är lika mycket värda som vi människor.

Lär dig tyst uppmärksamhet

Det andra steget är att lära sig tyst uppmärksamhet, att vara mottaglig. Man måste slappna av. Vissa blir avslappnade av musik, andra kan bli det efter gympa och motion. Man kan också lära sig meditera, vilket är en typ av avslappningsteknik. Du kan t.ex sätta dig ner i lugn och ro och titta på ditt husdjur, se hur det rör sig, hur det beteer sig, försök tänka dig att du är ditt husdjur och känn ur det känns. Umgås mycket tillsammans med dina husdjur, i lugn och ro, eller var ute i naturen och njut av alla växter och allt djurliv. Öva så mycket som möjligt på detta sättet, helst varje dag, och med olika djurarter.

Vad du bör tänka på när du vill prata med djuren

När man pratar med djur med tankar ska man inte stirra dem i ögonen, inte heller tvinga dem att sitta stilla. Man kan prata med tankar trots att djuren gör det de håller på med. Man ska inte heller "tvinga" energi mot djuren eller "pressa" över tankarna. Man ska vara avslappnad, lyssna, vara öppen och tom på andra tankar, då räcker det med att tänka tanken du vill säga så hör djuret. Om man stressar så fungerar det oftast inte, då har man så många andra tankar i huvudet samtidigt. Viss typ av mat (t.ex kaffe, coca-cola, mycket sötsaker, alkohol) försvårar också kommunikationen. Man kan fråga djuren vad som helst, allt ifrån vad de tycker bäst om att göra till djupa frågor om livet på jorden. Djur har en större kunskap än vad många tror! Att sända tankar till djuren är inte svårt, man gör det ofta automatiskt. Om du tänker att du ska gå till bussen kommer en bild på bussen upp i dina tankar, i samma sekund har även djuret uppfattat bilden. Oftast krävs det betydligt mer övning innan du blir mottaglig och tydligt uppfattar djurens tankar, du måste först behärska de två stegen som jag beskrivit ovan. Svaren du får från djuren kan komma i form av bilder, känslor, eller som direkta ord.

Om du vill lära dig mer...

I boken "Hur man pratar med djur" beskriver Penelope Smith steg-för-steg hur du ska gå till väga för att lära dig tala med djuren. Där finns även några övningar som du kan utföra. Om du vill lära dig mer rekommenderar jag att du köper den boken. Den finns att köpa på Planetstadens internetbokhandel. Penelope Smith har även varit inbjuden till Sverige några gånger där hon har haft kurser i djurkommunikation.

Sidan 1 - Hur det telepati fungerar, vilka djur man kan prata med, m.m


Hundkojan | Djurhörnan