Arkitekt SAR
LARS THURMAN ZOLTÁN


**.-.-.**  
Motto: - Good planing I concieve to be both a science and art… As a science, it analyzes human relationships; as an art, it coordinates human activities into a cultural syntesis.
( Walter Gropius )
Arkitekt SAR
LARS THURMAN ZOLTÁN

6 år grundutbildning från arkitekturakademi i Bukarest. Diplomerad år 1969. Specialiserat och efter universitet diplomerad i samhällsplanering (urbanism) och landskapsarkitektur 1983. ChTH Diplomerad för svensk projektledning och miljövänlig stadsbyggande 1997Jag önskar dig Välkommen till mina websidor och hoppas du får en spännande rundtur genom sidor som sprider lite kunskap för intresse för kultur, etik, sköna huset, kärlek i familj, arkitektur och stadsbyggande med miljöhänsyn . Gör det möjligt lokala miljö och hälsoskyddsarbetet
Jag är medlem av SAR nätverk för Ekologisk Arkitektur, Internationell Association för Ecological Design, Föreningen för samhällsplanering (FFS), Svenska fallskärmsförbundet, U Protestantiska Samfundet, mm
1987 kom jag till Sverige genom öst- väst kulturbyte . På grund av hotelser från Rumänsk securitate var jag tvungen att söka asyl hos Tyska ambassaden , men enligt de regler som aldrig har publicerats genom media var jag tvungen att stanna i Sverige. Jag kom med öppet hjärta och kärlek för svenska arkitekter och svenska folket.
Jag har arbetat 18 år i Rumänien som konstruktör, konsult, projektledare och 9 år som chef för stadsbyggnadskontoret i Tirgu-Mures (1978-1987). Deltid var jag lärare för urbanism och landskapsarkitektur på arkitekturhögskolan Tirgu-Mures.
Min far var berömda professor Eugen Thurman. Min farfars far var Oliver Turman berömde landshövning av Goldstadens Nagybánya (Baia.Mare) (Frauenbach). Han var Frans Josefs (Österrikes Caesar och Ungerns konung) kulturella rådgivare. Han är grundare av Central-Europas mest berömde konstnärkoloni (Nagybányai müvésztelep) Min barnstid var icke lätt. Jag har överlevt kommunisternas klassförföljelsen, men till sist kunde lära och blev arkitekt. Jag är gift och har tre barn.
Öppna sidorna du ska få en övergripande bild över hur man är tvungen att leva som invandrare arkitekt i Sverige och kan du ta dina egna slytsatser.A Familj AMeritförteckning.
ASvenska Arkitektur Tävlingar
AKonst . A Hobby .vonthurman@swipnet.se


       

APrevpage - Zurück - Vissza - Inapoi - Tillbaks