>> VARAN-NYHETER


>> DISKUSSIONSFORUM Köp "Global Fussball OK" (CDS) >>
Köp "Förenade Varanteatern" (CD) >>
Köp "Det bästa ur Varanteatern" (VHS) >>

Köp "Det bästa ur Varanteatern" (DVD) >>
Köp "Det näst bästa ur Varanteatern" (VHS) >>
Köp "Det näst bästa ur Varanteatern" (DVD) >>
02.11.06 # Shoppen uppdaterad med en ny vinylsingel "Cipramil"!!
  # Nyhet  saxad från Musikindustrins dagliga nyhetsbrev:
Tyskarna från Lund
skapade en av fotbolls-VM:s bästa låtar i somras med Global Fussball OK, och följer nu upp den med julsingeln Achtung X-mas på sitt nya bolag Subspace Communications. Singeln innehåller dessutom låten Asien och tre remixer av huvudspåret.
02.09.12 # Tack för en fantastisk festivalsommar! Årets Kalasturné var en utsåld succé; 125000 besökare. Varanteatern tar nu en paus från turnerandet och koncentrerar sig på att skriva en ny TV-serie som SVT beställt. 6 x 30 minuter samhällssatir ska det bli och serien beräknas sändas nästa höst.
  # Shoppen är uppdaterad med nya godsaker!!
02.07.04 # Sundsvallsbor och P3-lyssnare unite. På lördag uppträder Tyskarna från Lund exklusivt i "Sommartoppen". Sändningen sker från stortorget i Sundsvall. För mer info: www.sr.se/p3
02.06.25 # I lördags passerades en milstolpe i det svenska musiklivet: Tyskarna från Lund gick in på Trackslistan, 16:e plats. Tack alla ni som röstat. Lothar Jensen låter meddela att han givetvis är sur för att de inte blev etta, men att han inte bryr sig så mycket om listor. "You cannot compete in musik when you already are the best. It gets boring."
  # Inför ca 10.000 fotbollsälskare framfördes Global Fussball OK förra lördagen på Hultsfred. Alla medlemmarna i Tyskarna från Lund tackar och bockar för det överväldigande gensvar de möttes av... Lothar Jensen meddelar från sin semesterö i Grekland att han kommer att medverka nästa gång, men att hans kusin gjorde ett klart godkänt inhopp på synthen.
  # Global Fussball OK klättrar till 32:a plats på den svenska singellistan.
  # Shopen har fått en mängd nya roliga tillskott och kommer såklart att finnas på plats under sommarens Kalasturné.
02.06.11 # Tyskarna från Lund är klara för Hultsfred. På lördag framför de "Global Fussball" i samband med VM-sändningarna. Detta blir det sista framträdet från Varanteaterns sida innan Kalasturnén.
  # MTV-framgångarna fortsätter: För tredje veckan i rad ligger Tyskarna från Lund och "Global Fussball OK" bland de tre första; nu 3:a.Tack alla ni som röstar, fortsätt med det: www.mtve.com/upnorth
  # "Global Fussball OK" blev av Svenska Dagbladet utsedd till den bästa VM-låten.
  # Tidningen Resumé gav högsta betyg, 5 av 5 till "Global Fussball OK".
  # VM-singeln "Global Fussball OK", har lyckats med bedriften att ta sig in på den svenska singellistan; 40:e plats...
02.06.04 # Tyskarna från Lund gör succé på MTV Upnorth. Direkt in på 3:e plats förra veckan och igår klättrade "Global Fussball OK" upp till 2:a plats. Nu är det bara en ska som gäller: Rösta som datanördar så att vi tillsammans smäller ettan...Här röstar man: www.mtve.com/upnorth
  # Det börjar dra ihop sig till Kalasturné och Varanteatern har låst in sig i replokalen. Men för att inte ni ska sitta sysslolösa, så utlyser de härmed en tävling: En flagg -och banderolltävling. Går till på följande vis:

Tillverka en egen Varanflagga/banderoll och ta med den till Kalas. Be någon ta ett foto på er med flaggan/banderollen. Maila bilden till info@varanteatern.com eller skicka med post till följande adress:

Saturday Enterprise
Dannemoragatan 22, 5tr
113 44 Stockholm

Märk kuvertet: "Varanteatern" och glöm inte ange e-postadress + hemadress. 3 vinnare kommer att koras och de belönas med varsitt exklusivt Varankit. Vinnarna presenteras i augusti.

02.05.24 # Tyskarna från Lunds kritikerrosade VM-singel "Global Fussball OK" släpps den 27 maj. Finns att förhandsbeställa redan nu på ginza.se
  # Varanteatern vill tacka alla ni ca 30000 människor som kom för att skratta och dansa åt "Varanteaterns Greatest Hits" lördag 18/5 på Lundakarnevalen. Ett speciellt tack riktas också till de gästartister som förgyllde showen:  Loosegoats, Timbuktu, Sinners, Magnus Tingsek, Emil Björklund, Mårten Dahl, Petter Lindgård, Sven Andersson och Motorhomes - TACK!
02.05.16 #

Varanteaters video till "Global Fussball OK" bubblar på måndag i MTVs Up North, klockan 21 CET time. Rösta via www.mtve.com och klicka dig fram till Up North.

Låten Global Fussball OK fick igår ++++ (4 plus) av Håkan Steen i Aftonbladet!!

02.04.22 # Varanteatern uppträder på Lundakarnevalen. Lördag 18/5 på stora scenen i Lundagård kl. 21.00 serveras ett specialdesignat humorpaket med musik och gästartister. Alla måste komma, något som även gäller för Varanteatern. Sålunda kommer alla medlemmar att vara på plats.
02.04.11 # Varanteatern till Göteborg. När: Torsdagen den 16 maj på Trägårn. För mer info se kalendariet.
# För alla er som missade Tyskarna från Lunds smått legendariska spelning på SAMA i Göteborg på påskafton, så kommer det en ny chans: Lördag 27 april på Mejeriet i Lund. För mer info: www.kulturmejeriet.se
# I dagarna spelar Varanteatern in en video till "Global Fussball OK".
02.03.22 # PRESSMEDDELANDE
Varanteatern
”Global Fussball OK”

Synthbandet Tyskarna från Lund har spelat in en inofficiell VM-låt.
”Global fussball OK” är en explosiv hyllning till det svenska fotbollslandslaget och till Fotbolls-VM i Japan/Sydkorea 2002.
Tyskarna från Lund, till vardags hemmahörande i Varanteatern, beskriver sin låt som ett musikaliskt sushibord med ingredienser som dansanta technobeats, datoriserade röstförvrängningar och fläskiga arenakörer, allt framfört på ett multieuropeiskt blandspråk av tyska, engelska och svenska.

Singeln släpps till butik måndag 3 juni, men låten kommer att framföras
exklusivt live på Swedish Alternative Music Awards i Göteborg på påskafton, och senare på årets Kalasturné med bl a Kent och Thåström.

02.03.01 # Varanteatern bjuder in alla sina vänner och ovänner till releasefester för att fira skivan "Förenade Varanteatern". I Stockholm måndag 4/3 går man till Fasching kl. 19.00. Först ser man på krogshowen "Jazzolsson", som eminente Richard Olsson från SVT:s Söndagsöppet leder. Gäster: bl a Daddy Boastin´, Peter Apelgren från Rally och Varanteatern. Sedan presenterar Varanteatern sin skiva med en liten show. Därefter spelar David Silva lycklig dansmusik och det blir fest. Ålder: 18 år. Pris: 70 kr.

I Lund går festen av stapeln onsdag 6/3, och alla är hjärtligt välkomna fr o m kl. 21.00. Varanteatern står på scen ca 21.30. Sedan utbryter ett kraftfullt mingelparty/diskotek tills vi blir utslängda. Ingen entré.

Åldersgräns: 18 år. Först till kvarn gäller...

Alla måste komma.

# Låtar från "Förenade Varanteatern" läggs ut på www.vitaminic.se på måndag 4/3.
02.02.11 # Nu börjar det dra ihop sig till SKIVSLÄPP. "Förenade Varanteatern" finns i butik fr o m måndag 11/3. På skivbolaget Playground hittar ni lite godsaker: www.playgroundmusic.com. Ni som ändå inte kan hålla er kan gå in och tjyvlyssna på www.vitaminic.se. Där läggs en ny låt ut gratis varje dag fr.o.m måndag 25/2. Läs aktuell biografi här >>
# Varanteatern tackar alla er som kom till Mejeriet söndag 10/2 och deltog i debatten om Lunds närmiljö. Ett speciellt tack riktas till er som deltog i frågestunden om det så hett omdiskuterade igelkottsproblemet. 
# Fredag 1/3 hålls en auktion i regi av Amnesty på Stortorget i Lund. Varanteatern har donerat lite prylar som kommer att auktioneras ut till högstbjudande, bl a regissören Peter Kvists gula jacka med Mio min mio-tryck. Kom dit, om inte annat för att visa att ni stöder Amnesty.
# Tyskarna från Lund låter meddela att de repeterar för fullt inför sin spelning på Swedish Alternative Music Awards på påskafton 30/3 på Kåren i Göteborg.
02.02.11 # Mera sommarskoj...Varanteatern kommer till Örebro med Kalasturnén 26/7. Plats: Brunnsparken. Detta innebär av Varbergsspelningen flyttas till 25/7. Alla måste gå på Kalas!
# Varanteatern till Eskilstuna i sommar! Kalasturnén utökas med en spelning i Parken Zoo den 23/7. Biljetter inhandlas på www.ticnet.se
# Varanteaterns framträdande på Mejeriet i Lund söndag 10/2 är gratis. Fri ålder. Tid: 20.00.
02.01.17 #

Hör upp alla synthälskare: Tyskarna från Lund uppträder på SAMA, Swedish Alternative Music Awards, Lördag 30 mars på Kåren i Göteborg.

Övriga artister:Apoptygma Berzerk (NO), Statemachine, Mr Data, DDR, Echo Image (NO), Elegant Machinery, Fad Gadget (UK), Fancy Fashion, Hocico (MX), Run Level Zero, Sissy Prozac, XPQ-21 (AT) För mer info: www.sama.mu

02.01.16 #

Varanteaterns skiva "Förenade Varanteatern" finns i butik fr o m den 11 mars. Alla måste lyssna...

  # Delar av Varanteatern uppträder på Mejeriet den 10 februari på miljödagarna. Tid: ca 20.00 - 20.30.
  # Varanteatern uppträder på 035-festivalen i Halmstad den 8 mars. Plats: Diezel. Vi återkommer om pris, ålder och exakt tid.
01.12.14 # EXPRESSMEDDELANDE:
Varanteatern uppträder på Kalas 2002. Övriga artister är Kent och Thåström + ytterligare ett ännu inte namngivet band.
500 st biljetter i varje stad släpps idag till priset av 150 kr. Efter den 24 december kostar biljetterna 245 kr. Vi återkommer såklart med mer information, men en sak är i alla fall säker:
- Alla måste komma och ha roligt i sommar -

KALAS, TURNÉPLAN SOMMAREN 2002
Fredag 12/7 Norrköping Folkparken
Lördag 13/7 Karlshamn Piren
Onsdag 17/7 Husqvarna Folkets Park
Torsdag 18/7 Malmö Mölleplatsen
Fredag 19/7 Helsingborg Hamntorget
Lördag 20/7 Göteborg Röda Sten
Onsdag 24/7 Skövde Boulognerskogen
Fredag 26/7 Varberg Fästningen
Lördag 27/7 Lysekil Pinneviken
Onsdag 31/7 Umeå Mimerskolans IP
Torsdag 1/8 Gävle Estraden/Parken
Fredag 2/8 Säter Säterdalen
Lördag 3/8 Stockholm Universitetet

01.12.02 # Nu finns bilderna på nya tröjorna upplagda i shoppen >>
01.11.30 # Tyskarna från Lund + MTV = Sant
I programmet "Morning Glory", som sänds mellan kl 10.00-11.00, dyker TFL upp. (Repris söndag 2/2 samma tid)
Alla måste gå upp tidigt och kolla!
  # Varanteatern vill från innersta hjärtekammaren tacka alla er som kom på "We're only in it for the gags". Tillsammans skapade ni och vi en fantastiskt härlig stämning som man kan leva länge på... TACK.
01.11.08 # Spelställe klart i Uppsala för Varanteaterns "We're Only In It For The Gags": Vedala Nation. Biljetter köpes på UNT City, tel 018-478 10 70 eller på Musikörat 018-10 09 18. Insläpp kl 18:00.
# Det finns en nyskriven artikel att läsa om Varanteatern på www.chili.se
01.11.01 # Nytt datum för "We're Only In It For The Gags":
Torsdag 22/11 i Uppsala. Mer info om plats etc följer.
# Biljetterna till föreställningen i Norrköping är INTE SLUT, som man lätt kan tro om man bokar via Ticnet - ring istället de lokala återförsäljarna. Se kalendariet >>
01.10.23 # För de som undrat kan vi nu gladeligen meddela att det INTE kommer vara någon åldersgräns på föreställningen "We're Only In It For The Gags".

Vi har även lagt in telefonnummer dit du kan ringa och boka biljetter i kalendariet >>

01.10.22 # Varanteatern släpper skiva!
Efter alla dessa om och men och när och hur och var så kommer den äntligen i början av nästa år. Skivbolaget heter Playground Music, och vad skivan ska heta är i skrivande stund höljt i det hemligaste av dunkel, men Varanteatern meddelar att stommen av albumet kommer att bestå av de låtar som producerats sen starten 1992. De musikaliska stilarna är många, och spänner från bl a rock, ragga, hiphop och synth till frijazz och progg. Just nu håller VT på att spela in nya låtar, dels i Lund i legendariska NIM Studios, dels i Stockholm tillsammans med Robodoll Productions.

Vill ni vara med och påverka urvalet eller bara ventilera era åsikter, så kommer det inom kort att läggas upp ett speciellt forum för enbart skivan här på hemsidan. Där kan ni komma med förslag på skivans titel resp. vilka låtar som ska vara med.

# Här är några färska datum för Varanteaterns nya humorshow "We´re only in it for the gags":

19/11 Stockholm, Göta Lejon, 19.30
21/11 Norrköping, Arbisteatern, 19.00
23/11 Göteborg, Konserthuset, Lilla salen, 19.00
24/11 Lund, Mejeriet, 19.00

- Alla måste komma -

Biljetter bokas på ticnet.se eller på tel. nr. 077–1707070.

01.10.06 # Varanteatern turnerar igen, denna gång tillsammans med United Stage. Den nya showen heter "We're Only In It For The Gags", och har premiär på Göta Lejon i Stockholm måndagen den 19 november. Vi återkommer med mer info om övriga spelplatser och tider och priser etc.
P.S. Alla måste komma! D.S.
# Varanshopen kommer till Halmstad på lördag. Ta med stora plånboken!
# Historik, CV och Länk-sidorna har idag fått en uppdatering.
01.09.28 # Biljetter till Varanteaterns spelning på Diezel i Halmstad säljs på Biljettcentrum, www.halmstad.se/biljettcentrum, tel 035-12 02 00, eller på Turistbyrån Slottet tel 035-12 23 20.
01.09.20 # Varanteatern i Halmstad. Lördagen den 13/10 kl 19:00 infinner sig Sveriges sydligaste humorkollektiv på Diezel. Fri ålder. Håll ögon och öron öppna efter Bengan...
01.09.11 # På onsdag 19/9 smäller det:
DVD och VHS-releasedatum för "Det näst bästa ur Varan-TV". Sketcher från serien + alla "Kreml High" - avsnitten från SVT: Jupiter + andra dumheter och liveklipp... Även "Det bästa ur Varan-TV" släpps på DVD, och vi länkar såklart till Ginza.
01.09.05 # Lundabor - förenen eder:
På kulturnatten, lördag 15/9, uppträder Varanteatern på Palladium kl 20:00 - "Kulturnatt in the house". Ålder 18 år. Biljetter kan förköpas på Palladium - OBS - Endast ett begränsat antal biljetter släpps så först till kvarn...
# Nu kan ni äntligen hitta bilder på alla godbitar som finns att köpa i shoppen >>
01.08.29 # På fredag 31/8 spelar Varanteatern på festivalen "Plenty" i Stockholm. Plats: Etnografiska muséets trädgård. Tid: 18.00!!!! Mer info: www.plentyfestival.nu eller www.biljett.se
01.08.22 # Expressmeddelande:
Varanteatern spelar "Varanteatern In The House" på KB i Malmö tisdagen den 28/8 kl 22:00. Förband: The Pendletones. Pris 80 kr. Ingen åldersgräns. Det ryktas även om intressanta gäster...
Kom dit och ha kul eller stanna hemma och ha tråkigt.
Stor kram, Varanredaktionen
01.08.14 # Biljetter till "Varanteatern In The House" på The Tivoli i Helsingborg den 18/8  köpes i dörren. För mer info: www.thetivoli.nu
# Biljetter till "Varanteatern In The House" i Stockholm den 31/8 bokas på www.biljett.se. Sök på "Plenty".
# Missa inte det absolut sista "Fru Anckarström" - Varanteatern i din radio - söndag 19/8 kl 12.03 - 13.00 i P3
01.08.11 # Efter nästan sju månaders frånvaro från scen, gjorde Varanteatern
comeback/säsongspremiär fredagen den 13:e juli inför en mer än fullsatt
Plutoscen på Arvikafestivalen. ”Varanteatern in the house”, som showen heter innehåller inte mindre än sju varanteatermedlemmar - detta har inte hänt på många år och vi får hoppas att denna laguppställning består. Sommarens show innehåller en rad nyheter, som t ex ”Linneas Manifest”, Spoken Word och ny musik…Varanteatern vill inte avslöja för mycket om innehållet – kom och titta istället – mer än att det blir en stor clash mellan synthare och hårdrockare och att det som vanligt blir en orgie i löshår, blöjor, feta basriff, snusk, litterära subtiliteter, usla klarinettsolon, oprovocerat våld och eventuellt Ola Salo.
Varanteatern vill tacka publiken som var fantastisk trots den extrema
trängsel som det såg ut att vara framför kravallstaketen och hoppas att du som fick bäras ut inte fick några allvarligare men.
Till er som klagat: Det är svårt för arrangören att veta hur stor resp.
liten scen man ska sätta en artist på, i det här fallet hade det varit
bättre med en större scen, men ibland blir det röjigare och mer intimt på
ett mindre utrymme. Läs förresten gärna Arvikafestivalens och publikens egna recensioner på www.galaxen.se
# Varanteatern i din radio – tro det eller ej. På söndagar fr o m den 29
juli och fyra veckor framåt sänds humorprogrammet ”Wallraff med Fru
Anckarström” mellan kl. 12.03 – 13.00 i P3. Varanteatern står för manus och skådespeleri, förutom programlederiet som sköts av Ulla Björck, 75. För inbitna varanvänner så känns säkert rösten igen; det är damen i ”Def
Leppardy”; ”…vad är kåk..”. Utan att avslöja för mycket, så gör gamla
bekantingar som Bengt Johansson, Ted Borg, Romeo Olsson och Doktor Jan-Erik Ström comeback. Dock är tonvikten av programmet ett himlastormande fyrverkeri av nya idéer och röster och karaktärer och listigt finlir varvade med köttiga småbus utan punschlines.
# Då börjar det dra ihop sig till ny Varanspelning med "Varanteatern in the
house"
, den här gången i Stockholm. Lördagen den 4 augusti mellan kl. 12.00 – 00.00 i Arkitekturmuséets trädgård på Skeppsholmen går arrangemanget: ”Originational - En bra dag i stan” av stapeln, och för att det ska bli en riktigt bra dag i stan så krävs det ju att Varanteatern är där. Inget ordentligt Stockholmsmys utan lite skeva uppnosiga skånska skämt…i alla fall. OBS!!!! Varanteatern uppträder redan kl. 15.00, så kom i tid. Andra bra akter är bl a Caesars Palace, Bad Cash Quartet och Daddy Boastin. För mer info, gå in på följande sida: www.riksteatern.se/jam
# Ny spelning: Lördag 18/8 på Tivoli i Helsingborg. Tid: 22.00. Alla måste
komma, särskilt alla skåningar eftersom detta antagligen är Varanteaterns enda spelning i Skåne den här sommaren.
# För övrigt vill Varanteatern passa på att tacka Bengt Johansson för
omnämningen i sitt sommarprat, som för övrigt avslutades med en relativt välbekant fras: ”…och glöm inte att man bara får ta tre steg, innan man måste släppa bollen.” OS-guld i Aten 2004 – om Varanteatern får bestämma.
01.07.12 # Arvikafestivalen
Då brakar Arvikafestivalen igång med en massa sköna och bra band. Varanteatern uppträder på Plutoscenen på fredag den 13:e klockan 19:15. Showen heter "Varanteatern in the house" - vi ses där!
www.galaxen.se
01.06.19 # Varanteatern turnerar i sommar!
I samarbete med Unga Riks, Riksteatern, uppträder Varanteatern på följande orter i sommar:

13 Juli - Arvikafestivalen
4 Aug - Stockholm, Skeppsholmen
25 Aug - Örnsköldsvik
31 Aug - Stockholm, "Plenty", Etnografiska Muséet

Humorshowen är nyskriven och heter "Varanteatern in the house"

# Tyskarna från Lund kanske inte har gjort sig kända som världens mest produktiva band, men nu har de äntligen gått in i studion och presenterat något utöver det vanliga. Den nya singeln: "Danzen mit Musik" är en sprakande hyllning till den dansanta synthmusiken, som Tyskarna varit inne och sniffat på tidigare... Låten kan ni höra live i sommar på Varanteaterns spelningar, eller i radioprogrammet "Fru Ankarström" som har premiär söndag 29 juli kl 12.00 i P3.
01.06.10 # Varanteatern har vaknat ur sin vårdvala:
Nya sketcher och annat skoj håller på att spelas in för Sveriges Radio. Programmen sänds i sommar.

Mer kul är på gång, håll utkik!!

00.11.08 # På måndag den 11 medverkar Varanteatern i TV4 Nyhetsmorgon. Från kl 08.00 och framåt! Inte missa...
00.11.28 # Det blir ytterligare en föreställning i Stockholm!!
7 December kl 17:00. Biljetterna släpps imorgon onsdag. Först till kvarn...
# Kalendariet uppdaterat >>
00.11.27 # Shop på turné!
I Halmstad nu på Onsdag och i Stockholm 7-8 December kommer Varan-shopen finnas tillgänglig i samband med Varanrepublikens föreställningar!
# Läs en turnédagbok från Varanrepubliken.
00.11.19 # Lite nya föreställningar inlagda i kalendariet >>
00.10.25 # Nya detaljer om Varanrepubliken i kalendariet >>
00.10.18 # Tjohoo! Äntligen kan Du handla sköna grejer ur Varanshoppen >>
00.10.15 # Kalendariet är uppdaterat med mer info om turnén. Mer info kommer!!!!
# Veckans Varantips: Kolla in bilderna på denna fantastiska site: www.varanfoton.cjb.net
00.10.09 # Nya datum för turnén är upplagda i kalendariet >>
Ytterligare datum tillkommer inom kort!

Vad gäller biljetter så sköts detta av den lokala återförsäljaren, håll utkik i din stad efter affischer med mer info!!

# Varanteatern + ZTV = Sant. I varje fall på torsdag 12/10 kl. 18:00 i programmet "TV-huset".
00.09.24 # Som ni kanske märkt så råder det för tillfället lugn på varanfronten. De medverkande i "Varanrepubliken" befinner sig för tillfället i replokalen inför den stundande Sverigeturnén.

Vi lägger ut hela turnéplanen så snart alla datum och orter är spelade. Än så länge har vi inga detaljer om biljettförsäljning och ytterligare orter men vi återkommer med denna info så snart som möjligt.

00.09.07 # Första omgången av turnédatum för VARANREPUBLIKEN ligger nu uppe i kalendariet! Fler datum kommer att läggas upp så snart de är bekräftade. Totalt ca 55 föreställningar under hösten.
# En ny länk har lagts till på länksidan >>
00.09.06 # Varanteaterns gästspel på Scalateatern är över. Den uppdaterade versionen av "Latinamerika" togs emot väl av Stockholmspubliken. "...Skrattfest..", som någon sa. Rapartisten Timbuktu gästade showen och jammade tillsammans med ordens mästare, Romeo Olsson. Romeo var i högform och framförde en nyskriven toast, "Papaya", taktfast ackompanjerad av Timbuktus "bumpbox". Veckans överraskning: I pausen i sista showen dök helt oväntat Mago upp i logen. Alltså den riktiga Mago, 80 år, Ingemar Bergmans kostymör. Han ville snacka och tacka för trevlig underhållning. Han berättade att han själv debuterat en gång på Scalateatern, 1950, och klätt Git Gay. Varanteatern vill tacka alla ni som kom på föreställningarna för ert fina stöd. Tack.
00.09.04 # Bildarkivet är uppdaterat med lite nya bilder och kommer att fyllas på ytterligare inom kort!
# Snart kommer du att hitta hela turnéplanen för höstens turné VARANREPUBLIKEN här på sidan. Håll utkik!
00.08.26 # Tyvärr är kvällens föreställning i Ronneby inställd och uppskjuten till ett senare tillfälle. Håll utkik på sidan efter nytt datum.
00.08.24 # Ni har väl inte glömt att Varanteatern sätter upp den kritikerrosade publiksuccén "Latinamerika" på Scalateatern i Stockholm! Föreställningar: 29, 30, 31 augusti + 1 september. Längd: 1.45 h + paus.
Biljetter: 08 – 14 35 75 eller Biljett Direkt (www.biljett.se).
# Köpvideon "Det bästa ur Varan-TV" finns ute nu!!!
Kassetten innehåller ca 1 timmes material från "Varan-TV", båda serierna + ca 30 min tidigare ovisade sketcher, exklusiva liveklipp och jättehemliga privata bilder. Varanteatern har själva valt ut och satt ihop "Det bästa ur Varan-TV".
Köp videon direkt på nätet, besök www.ginza.se
00.08.15 # EXKLUSIV NYHET FÖR TROGNA VARANFANS:

- VARANREPUBLIKEN -Varanteatern drar ut på en GIGANTISK Sverigeturné under hösten!!!! Föreställningen kommer att heta VARANREPUBLIKEN och innefattar hela 55 spelningar runt om i landet, med start den 17 oktober.
Ett tips är att läsa Aftonbladet imorgon, onsdag. Du hittar hela turnéplanen och mer info om turnén här på sidan inom kort...

# Måndag den 14/8 var det återigen dags för ett litet busigt samarbete mellan Varanteatern och The Ark. Inför 10000 fantastiska malmöbor dök KENT upp, nu som förband till The Ark, och spelade sin nya singel "Rakar mig". Som vanligt dök ett exalterat popsnöre upp på scen och gjorde sitt bästa för att hångla med bandet. Jocke slängde sin röda bil i ren upphetsning 10 meter upp i luften så att den gick sönder. Han blev jätteledsen och vägrade koma ut ur sin loge förrän det i all hast fixats fram en ny. För övrigt var Arks spelning bubbelibusbra.
# Fredag 11/8 gästade Varanteatern Festival Blå i Hässleholm. En liten flicka vid namn Emilia plockades upp på scen av Teater X. Hon skrämdes dock effektivt bort av den alltid lika karismatiske Di Leva. Farbror Vattenmelon var i högform och erkände att han nog skulle vilja ligga med Zack de la Rocha, sångare i Rage against the Machine. Efter spelningen sågs Farbror Vattenmelon lämna festivalen i en taxi med en okänd man i svart krullig page. "Jag har aldrig varit så här lycklig", SMS:ade ovan nämnda melon till Varanteatern kl. 02.35. Han är numera suspenderad från sommarens/höstens övriga spelningar i väntan på internutredning. Ryktet säger att Farbror Överkokt Blomkål är på väg in i gänget efter en längre tids frånvaro. Vi får m a o kanske se ett grönsakstronskifte i framtiden.
# 29-30 juli var Varanteatern konferencierer på Piteå Dansar och Ler tillsammans med Gry Forsell. Trazan & Banarne var extra heta, och hånglade upp varandra rejält. Segertåget för Black Metalbandet "Fifune" fortsatte, efter ett mullrande fett gig på Partyscenen. En skiva lär vara på gång till våren, och singeln "Evil Death" släpps på singel i höst. En Europaturné är också aktuell. Dock är inga spelningar inbokade, men bandmedlemmarna  tycker att "...det skulle vara jättekul." I övrigt körde Varanteatern sönder två Go-cartbilar och brände sönder två armar på motorerna.
00.08.08 # Den 15 juli uppträdde Varanteatern under Svedala Sommarrock´s andra dag. Så fort Patrik Isaksson lämnat sin scen drog gänget igång. Förutom ett kort inledande vansinnesutbrott signerat bl.a. Magnus Thomson då hans bas, efter ha fastnat i Fredrik Åkermans hår, slutat fungera, förflöt spelningen enligt planerna. Varanteaterns inofficiella rolighetspris utdelades denna afton till Jonas Sykfonts inspirerade "Mannen från Kivik" som bl.a. detaljerat förklarde hur "två sladdar rätt upp i kanalen" gav en finfin inspelning av hans senaste hit. Huruvida David Wiberg fortfarande har ont efter kvällens avslutande misshandel förtäljer inte denna text.
# Den 5:e augusti uppträdde Varanteatern som "hemliga gäster" tillsammans med ett flertal andra artister på Pildammsparkens utescen. Det blev en stjärnspäckad musikal/rockoperaafton inför fullsatta läktare under ledning av The Ark´s Ola Salo. Förutom "den lille nazi-tomten" uppträdde Varanerna som "sagoskogens djur" till tonerna av en elektrisk Carmenouvertyr (Bizet). Dessutom figurerade Fredrik Ljungberg som Salos dubbelgångare.
# Fredrik Åkerman har författat ett nytt porträtt av sig själv, läs det här >>
00.08.07 # Den 18-19 Juli uppträdde Varanteatern på ett molningt och blåsigt Kivik´s marknad. Detta hindrade inte varanerna från att inte bara köra en show i timmen utan även ge järnet mellan föreställningarna. Utanför Varanteaterns tält sågs Tord och Romeo göra porträtt, Mannen från Kivik (på hemmaplan!) demonstrerande i megafon hur man torkar upp när pappa spillt grogg på mattan, Bengt Johansson utförande spådomar samt sist och minst sålde Tords hittebarn Ingvar "tut-på klarinett" för en krona. Under showen sågs bl.a. Trollkarlen från Osby och osynliga damen uppträda tätt följd av de två finalisterna i Österlens "Mr. wet stickad tröja" tävling. Tisdagens höjdpunkt uppnåddes när Starke Adolf Hitler från Sjöbo, under det att sommarnattens la sig över Kivik, brottades med en medelålders man ur publiken. Starke Adolf vann efter ett snyggt kast. Tisdagens alla föreställningar och tuffa tempo tog ut sin rätt på teatern, som bestämde sig för att bara köra två föreställningar (istället för fem) på onsdagen. Till alla dem som hade räknat med att se Varanteatern under onsdagen och missade dem, riktar killarna en stor ursäkt.
00.07.12 # Tisdag 11/7 uppträdde Varanteatern i Kristianstad på stora scenen, mellan Mikael Wiehe och Wilmer X. Ca 6000 personer hade samlats för att avnjuta ett humorgäng på bästa spelhumör. Höjdpunkterna inträffade när Ljubomir Vranjes helt oväntat dök upp från ingenstans och stänkte in ett mål på en perfekt passning av Martin Frendesjö och när ordens mästare, Romeo Olsson, uppbackad av Tord Yvel fick fokhavet att dansa till "Jag är en lyriker, yes I am."
# Lördag 22/7 gör Sydsvenskan ett "Postisporträtt" på Varanteatern.
00.07.11 # Lördag 8/7 uppträdde Varanteatern i ett regnigt Skellefteå. Trots vädret hade ett par hundra människor sökt sig till Vitbergsbadet, där de fick se Varanteatern genomföra en inspirerad show. Till både publikens och Varanteaterns förtjusning återfanns äntligen Jonas Sykfont på scen. Efter spelningen kunde man se Varanteatern dansa till "Vamos a la playa" på ett skumdiscotek.
# Ny avdelning: "visste du att...?". Kolla in den här >>
00.07.07 # Varanteatern uppträdde onsdag 5/7 i Sölvesborg i ett tält på Havsudden. Arrangörerna bestämde sig länge för att ha 18-årsgräns inne i tältet, men fick till slut ge sig då ett hundratal ungdomar samlades utanför tältet. Varanteaterns nya förband, Death Metalbandet Fifune, inledde spelningen med sin nya låt "Evil Death". Av döma av publikens reaktioner lär det bli en hit. För första gången någonsin uppträdde Farbror Vattenmelon tillsammans med Varanteatern. Han såg ut att trivas bra, och vi lär nog få se mer utav honom i framtida shower. Di Leva fanns på plats och så även de svenska förbundskaptenerna, Bengt Johansson, Tommy Svensson och Tommy Söderberg. Varanteatern var själva nöjda med den inofficiella sommarturnépremiären.
00.07.04 # Nu finns även en text om och av Anders Andersson att finna under länken Varanteatern >>
00.06.26 # Läs en rapport om Varanteaterns succéartade framträdandet på   Hultsfredsfestivalen för en dryg vecka sedan här >>
# Ett par nya datum har lagts till i kalendern. Kolla själv >>
00.06.13 # VÄLKOMMEN HIT!
Äntligen finns den officiella Varanteater-sida vi alla väntat på så länge. Här ska du kunna hitta aktuella nyheter, kalender, bilder och allt annat du kan du kan tänka dig. Sprid gärna info om siten till alla dina Varan-kompisar och hör av dig om du har egna idéer om hur vi gör siten ännu bättre! Än så länge är den i ett första uppbyggnadsskede, och därför lite mager på information, men med hjälp från er och vår vilda fantasi kommer den växa och växa och växa...
Maila dina idéer till: info@varanteatern.com
# Varanteatern spelar på Hultsfred. Fredag 16/6 kl. 18.00, Pyramidtältet. Elektrisk sommarhumor utan punchlines utlovas. Bengt Johansson semestrar tyvärr i Spanien men låter hälsa att "… man bara får ta tre ackord på elgitarren innan man måste posa."
# Varanteatern sätter upp den kritikerrosade publiksuccén "Latinamerika" på Scalateatern i Stockholm. Föreställningar: 29, 30, 31 augusti + 1 september. Längd: 1.45 h + paus.
Biljetter: 08 – 14 35 75 eller Biljett Direkt (www.biljett.se).
Se även Kalendern >>
# Köpvideon "Det bästa ur Varan-TV" släpps i september. Kassetten innehåller ca 1 timmes material från "Varan-TV", båda serierna + ca 30 min tidigare ovisade sketcher, exklusiva liveklipp och jättehemliga privata bilder. Varanteatern har själva valt ut och satt ihop "Det bästa ur Varan-TV".

info@varanteatern.com