Nu är sommaren slut och jag har några funderingar utifrån den.

Vi har firat 1:a maj, 6:e juni (nationaldagen), examen i olika former och midsommar. Störst av dem alla får man väl tillskriva midsommarafton.

I Norberg försökte  vi i år verkligen att göra reklam för nationaldagen och få Norbergarna att samlas kring vår flagga. Det blev ingen succé  det får vi nog erkänna, men skam den som ger sig.

Därför har jag ett förslag inför kommande år. Eftersom den 6:e juni inte är någon helgdag här ännu, så skulle jag vilja att inga kommunala sammanträden bokades in den dagen, föreningar av olika slag hoppade över träningar och matcher eller i vart fall förlade dem på en senare kvällstid. I stället samlades vi alla någonstans i Norberg och verkligen firade Sveriges nationaldag. De olika idrottslagen kanske kommer i sina resp dräkter och representerar sin klubb.

Nationaldagen blir bara vad vi själva gör den till.

 

Nu till turismen. Runt om i Sverige hoppas man att turisterna ska rädda de små orterna från undergång när arbetslösheten breder ut sig, så även här i Norberg. Jag tror att vi alla partier står enade om turismens vikt även här. Låt oss då i Norberg trots den ansträngda ekonomin enas om att  satsa någon krona på turistverksamhet som parkering för våra turister både i bil och buss samt en väl fungerande guideverksamhet . En sak som jag, såväl som många andra Norbergare saknar när det gäller vår turistverksamhet är tydliga informationstavlor  vid våra infarter till Norberg. När sedan turisten har hittat in i centrum skall det finnas en broschyr med karta som visar vad som finns att se i vår kommun.

Det här är några av mina tankar efter sommaren som varit. Jag antar att det finns innevånare här med andra funderingar. Förmedla dem gärna. Det är debatten som driver samhället framåt

 

Gunilla Persson