Första Maj i Norberg

LO-facken och socialdemokraterna i Norberg hade i år ett litet annorlunda möte på första maj. Istället för att demonstrera på traditionellt sätt hade man inbjudit till ett samtal kring politik och fackliga frågor. Nåja, några korta tal fanns det, dels av

   
Nya ordförande Susanne Qvarnström och riksdagsmannen Göran Magnusson talade i Tingshusparken.


Arbetarekommunens nye ordförande, Susanne Qvarnström och riksdagsman Göran Magnusson. Annars fördes det politiska samtalet under sol och skugga i Tingshusparken till dofterna från kaffe och grillad korv. En intressant debatt blev det kring ett förslag från publiken och Haldis Malm som tog upp frågan kring ett nytt hus för ungdomar i Norberg.

Första maj utan ett uttalande var det inte, utan följande text antogs av mötet:

Första maj är en dag då vi visar vår solidaritet med varandra, här i Sverige och i Världen.


Även för barnen fanns det något att göra

En dag som den här, då det pågår ett krig i Europa där människor torteras och fördrivs från sina hem bara för att de tillhör en speciell folkgrupp, är det viktigt att inte bara tänka på solidariteten.

Vi måste alla fundera över vad vi själva kan göra för att skapa en värld där det finns plats för alla under fredliga förhållanden.


Kvinnoklubben serverade kaffe till kylslagna besökare

Därför är det nödvändigt att vi på alla sätt reagerar kraftigt när nu samma mörka tänkande som ligger bakom den etniska rensningen i Kosovo börjar synas hos oss.

Tillsammans måste vi praktiskt visa att Sverige är till för alla.


Samtal över partigränserna mellan Folke Bergman och Kent Persson

 

MEN arbetet börjar här, i vår hembygd:

Låt därför Första maj 1999 bli starten för ett brett arbete med att informera och verka för ett Norberg där vi inte accepterar hot, våld och förtryck som argument.