Vitkåls sallad

Har man inget anmnat hemma så kan man eftersträva att ha lite vitkål. Vitkål är juste och kan fylla ut den mest anskrämliga mat så att det blir lite mer. Vitkålssallad är ju en favorit och man får faktiskt en annan smak på maten med en sallad. Själv gillar jag denna för att den blir så kontrasterande mot annan mat (och billig!).

Detta krävs

Gör så här

Strimla vitkålen med en osthyvel i en bunke, ganska mycket

Tag allt det övriga i en kopp eller en salladsdressingsapparat (ni vet shakern i IKEAs hemlåda) och skaka som om du hade hamnat i antarktiskt i bara badbyxor. Vips så är det klart, smaka lite på fingret. Om det smakar bra häll över sallades lite beroende på hur mycket sallad det är.

Dressingen tjänar på att stå till sig lite så gör en rejäl sats och ha i kylskåpet och på vid behov.

Alternativt tillväga gångssätt*.

Ha i allt i en mixer (om vitlök skall användas ta pulverfrom annars kan det bli starkt tror jag). Använd impulsknappen i korta rusher tills det är lagom stora bitar (inte alltför små). Lassa upp Yummi.

_________________

*Egentligen borde jag nog aldrig berätta var jag lärt mig detta men jag eftersträvar en viss personlighet på mina sidor så...

Jag satt upp en sen kväll (läs morgon) efter en räjd på stan. Kände att dagen inte hade till fullo utnyttjats så jag knäppte på TV:n. TV-shop var det ända som visades av värde (?!). Där stod de iallefall och demonstrerade en handdriven mixer i vilken man gjorde sallad på ovan beskrivna sätt. När jag sett detta somnade jag tillfredställd med att dagen fyllts till bredden


Tillbaka till recept sidan