Thailändsk gryta med kokos mjölk

"Jätte god"-Ida 4 år

Ingredienser

Gör så här eller åtminstone ungefär eller bli åtminstone inspirerad kanske

Lägg i spiskummin i botten på en järnkastrull (wok kanske är bra har ingen själv men det blir nog stilit och ser nog dyrt ut). Låt dem (spiskummina alltså) bli lite bruna i färgen och ha sedan i vitlöken. Efter ett kort tag ha i den vanliga löken (hackad givetvis eller vad trodde du?). Stek ett tag. Ha plattan på järnet för det skall vara varmt.

Efter ett kort tag pudra över ca 1/2-1 msk thailändsk curry samt chilli vilken du valt att använda i mängd som du själv väljer (med sambhal oelek skulle jag ta ungefär 1/2 tsk den första gången).

Ta nu och ha ner resten av grönsakerna samt soya. Skvätt på rejält, 1 msk minst det är got och eftersom du fortfarande har spisen på HOT så fräser det och din matlagning känns spektakulär. Efter ca 1 minut ha i kokosmjöken, exklusive burk naturligtvis. Efter detta hivar du i den rivna ingefäran, samt en squich med citronen.

Jaha ja nu står du med en gryta som puttrar, du kan sänka temperaturen eftersom vi inte skall bränna maten. Ha i lite socker (1/2 tsk kanske) och smaka av med salt. Maten är i det närmaste klar nu och serveras med Jasmin ris som du ju givetvis har kokat och står färdigt på spisen.

Man kan om man så önskar ha på/i jordnötter (tänk på allergikerna bara). Man kan oxo tänka sig lite färsk koriander för att få lite najs feeling.


Tillbaka till recept sidan