Kokos linser

Billigt gott och något som bryter av mot den andra maten

Jag tycker att dessa linser är mycket typiska i den sydinsdiska matlagningen. Aningens grötigt, men gott och bryter av fint mot stark mat. Maträtten bryter av mot de lite mer syrliga delarna och får således en god plats för måltiden som helhet.

Gröna linser
Kokos flingor
Gurkmeja
Salt
Lite spiskummin
Vatten
Lite chillifrukt eller chillipulver

Tag linserna och koka dessa ett tag i vatten. Man skall inte ta för mycket vatten, kanske dubbelt så mycket som linser. När det kokat ett tag (linserna börjar mjukna något) har man i kokos en-två dl efter smak oxo samt kryddor. Sedan låter man detta koka samman ordentligt så det blir grötaktigt (nu förstår ni varför man inte skall ha så mycket vatten kanske).

Det kan vara en god tanke att ha i lite hing om man vill. En dutt/gnutta citron eller tamarind i för att få lite lite syrlighet är inte heller någon dålig idé.


Tillbaka till recept sidan