Hummus-Godare än ost

Vad gör man då man gärna vill äta mackor men känner att ost är trist och salami är för salt. Vilken ställning intar man till en stackars person som äter ett kilo mesmör i månaden. Ja jag vet inte men det finns goda alternativ. Hummus är en given hit!

Tag vitlök fter samak och ha ner i en snurrande mixer (de blir då hackkade... jag vet jag är smart +5 år på universitet). Tag de kokade kikärterna samt 1-2 msk tahin och lite cayenne peppar. Kör maskinen igen. Ha i citron saft en liten skvätt sådär. Nu skall man ha en smet. Det är möjligt att man måste späda med lite vatten, eller olivolja om man är på det humöret så att man får en bra blandning.

Eftersom smaken är olika och man tycker om olika surt osv så gäller principen smaka dig fram till hur du själv vill ha det.

Hummmus har man sedan på macka med lite gurka eller tomat. Man kan även ha det i matlagningen som redning, eller bara till mat i största allmänhet.

För ett tag sedan hörde jag på radion där det någon reporter nedifrån Israel/Palestina som menade att hummus var en av de (få) saker som förenade dessa båda länder. Man kan få sig hummus på båda sidor och mammas hummus smakar alltid bäst. Detta är lite fascinerande tycker jag.


Tillbaka till recept sidan