Sagor

Shakespeare En saga får handla om precis vad som helst. Man kan flyga, prata med djur eller trolla sig osynlig. Jag läste massor av sagor som barn, och hittade på egna också. Varje år fick jag och mina systrar årets upplaga av ”Bland tomtar och troll” i julklapp. Vilka härliga illustrationer av John Bauer, Einar Norelius eller Hans Arnold.
En gång försökte jag få in en saga i ”Bland tomtar och troll”, men det var så bökigt att jag tröttnade. Men vem vet, kanske en dag. Vi sagoförfattare är av segt virke.
1987 deltog jag i en pristävling om 80-talets saga. Vann gjorde jag inte, men med i boken ”Det är en gång” kom jag. Min saga heter: ”Det var en gång en pappa”. Gubben på bilden här bredvid är faktiskt med i min saga. Tänk om jag skulle ge ut sagan som en egen liten bok med kul illustrationer! Jag ska tänka på saken.
Apropå sagor - missa inte att läsa om 10-årige Bernhard. Hittills har jag skrivit två böcker om hans äventyr med stenåldersmänniskor. Kanske blir det fler böcker om Bernhard framöver.

Vill du läsa om Bernhard?

© Bengt-Åke Cras
Text: Bengt-Åke Cras b-a.cras@telia.com
Litterär agent: Bengt Nordin bengt.nordin@nordinagency.se