Enstaka böcker
Rysare
Skräckmask De första två böckerna gavs ut i pocket. Nummer tre däremot med hårda pärmar. I mina gömmor finns en diger samling noveller, som jag bläddrar igenom då och då för att hitta lagom läskiga guldkorn. Min okontrollerbara hjärna planerar ständigt nya hemskheter. Var på er vakt - när som helst kan en ny kollektion dyka upp i bokform.
Ondskans skörd Ondskans skörd:
Hela staden är lamslagen av skräck efter ett kusligt mord. Först tror man att den unga kvinnan fallit offer för ett rovdjur. Så småningom väcks misstanken att kroppen slitits sönder av - människotänder...
Ett barn föds på ett sjukhus i närheten. En pojke med gula ögon som brinner av hat. Ingen anar att han är utvald - en av dem som ska bärga ”Ondskans skörd”.


Ondskans ansikte Ondskans ansikte
En novellsamling.
Att hyra sommarstuga på Öland till familjen är inte tillrådligt, när det vimlar av blodsugande varelser i trädkronorna omkring stugan.
Till att börja med förstår författaren inte att hans skrivande påverkar omgivningen och framtiden. Tänk om alla olyckor inte beror på hans arbetsredskap utan på något helt annat - utom hans kontroll.
Kan man ersätta en människa med en exakt kopia utan att personens närmaste förstår vad som hänt? Hustrun blir glad när hennes make återkommer från en exklusiv utbildning i Schweiz. Men är han verkligen hennes man? Hon blir mer och mer tveksam.
Två tjejer byter jackor på väg hem från skolan. Det skulle de inte ha gjort.


Rysare Sju rysare
En bunt nya skräcknoveller gavs ut 2004.
Sju noveller där ingenting är vad det synes vara. Bekanta dig med getingar som inte uppför sig normalt och besök ett spöklikt hus där hemska händelser ägt rum.
Möt en seriemördare och mystiska resenärer på ett tåg som aldrig stannar.
Skuggor från det förflutna hotar att ta över och ondskefulla väsen lever sitt eget liv.
Här finns gott om ingredienser som får nackhåren att resa sig ­ och det slutar inte alltid lyckligt.
Två recensioner från Bibliotekstjänst.
Plus en recension från Upsala Nya Tidning.

Här kan du läsa en av novellerna ur ”7 RYSARE ”. Sista tåget hem.

Snart är det jul igen, då kommer han åter vår gamle vän.
Men håll ett vakande öga på jultomten. Julklappsutdelning.


Varför är jag så fascinerad av skräck och hemskheter?


© Bengt-Åke Cras
Text: Bengt-Åke Cras b-a.cras@telia.com
Litterär agent: Bengt Nordin bengt.nordin@nordinagency.se