Bokserier

PERNILLA

VI VET VAR DU BOR

Pernilla Upsala Nya Tidning 15 dec 2001
Uppsalaförfattaren Bengt-Åke Cras breddade redan i fjol sitt författarskap, då hans ishockey- och fotbollsspelande unga hjältar fick sällskap av medeldistanslöparen Pernilla i romanen ”Springa för livet”.
I fortsättningen, ”Vi vet var du bor”, har 15-åriga Pernilla mycket omkring sig. Hon deltar i Finnkampen, men utanför löparbanan är livet kaotiskt.
Pappans död, mammans depression och Pernilla själv avstängd från skolan, utsatt för förföljelse och sexuella trakasserier, trassel med pojkvännen. Ja, listan kunde bli ännu längre.
Men det blir inte bara en katalog över elände. Cras är en utomordentligt skicklig berättare, och han driver handlingen rappt framåt. Tävlingsavsnitten har nerv och dessutom har han skapat en tjej som man tar till sitt hjärta. Jag ser fram emot nästa möte.
Thomas Brylla

Norrköpings Tidningar 8 dec 2001
"Bengt-Åke Cras har återigen gjort en bra idrottsbok. Den är skriven på ett sätt som gör att man inte måste vara löpintresserad för att kunna hänga med i den. Historien är spännande, vardagsproblemen är bra beskrivna och man rycks med i tävlingsavsnitten."
Susanna Holmström, 14 år

Bibliotekstjänst
"Det här är ett mycket trovärdigt porträtt av en vilsen, skoltrött femtonåring. Boken handlar om så mycket: kärlek, sexdebut, sorg, vänskap och så förstås idrott. Det är realistiska och noggranna beskrivningar från tävlingarna och spelet runtomkring. ”Vi vet var du bor” är en spännande, välskriven bok med många bottnar för alla som är det minsta intresserade av tonårsliv och idrott."
Marita Kristiansson


Tillbaka...


© Bengt-Åke Cras.
Text: Bengt-Åke Cras crit@swipnet.se
Litterär agent: Bengt Nordin bengt.nordin@nordinagency.se