Introduktion


GOTT NYTT ÅR
tillönskas alla och envar från en rödmålad stuga vid en sjö under myriader gnistrande stjärnor mitt ute i villande skogen.


Solnedgång över Lilla Busjön

Färsk information om mig och mitt skrivande, plus funderingar om såväl livet som diverse annat kan studeras under rubriken -
Senaste nytt

Otryggare kan ingen varaOTRYGGARE KAN INGEN VARA
utsågs till Månadens pocketbok i december 2007. Boken skildrar tre barns tuffa uppväxt i en miljö kryddad med hunger, missbruk, våld och ständig oro. Inte minst på grund av samhällets oförmåga att ingripa i tid eller på rätt sätt.
Endast två av barnen är vid liv idag. För att orka komma vidare har de två överlevande barnen i vuxen ålder tvingats gå i långvarig terapi för att bearbeta sina barndomsupplevelser. Tomas och Helena har nu beslutat att träda fram med sina riktiga namn. De väljer detta steg för att, som Helena säger:
”Vi hoppas att vår bok kan komma att göra skillnad för barn i framtiden. Det skulle kännas bra och ge mening till allt som hänt.”
För den som hellre vill höra boken finns en inläsning av skådespelaren Tomas Norström, som högst välförtjänt hyllats i tidningen Tara. Även Täppas Fogelberg har rekommenderat ljudboken i Sveriges Radio.
Köp den, låna den, men framför allt läs den!
Det är den värd.Komma tillbaka KOMMA TILLBAKA
Elfte och sista delen om Peter Fredell och Södergården blev en extra tjock volym på 277 sidor. Boken finns nu i bokhandeln och förhoppningsvis i ett bibliotek nära dig.

OCH ICKE ATT FÖRGLÖMMA...
Återutgivningen av BK Pantern och Södergården rullar vidare. Båda serierna har fått nya omslag. Nu har också danska ungdomar fått möjlighet att läsa de två första böckerna i BK Pantern-serien. Och del 3 och 4 är på gång. Kul!


Vilken bok handlar detta om?
” En bok som berör inpå djupet.” (Laholms tidning)
Här finns svaret!

Ute på nätet sedan 980624.
Senast uppdaterad 080103

© Bengt-Åke Cras
Text: Bengt-Åke Cras b-a.cras@telia.com
Litterär agent: Bengt Nordin bengt.nordin@nordinagency.se