Kreolsk Gryta

recept för 5-6 pers

300 g kabanosen
1 kg fläskfile
5 dl vispgrädde
2 hönsbuljongtärningar
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk krossad svartpeppar
2 tsk mejram
1 röd paprika
300 g saltgurka
200 g svarta oliver
275 g syltlökar

Putsa filen och skär den i 1-2 cm tjocka bitar. Skär korven i 2 cm långa bitar.

Bryn korven lätt i stekpanna, inget fett behövs. Lägg över dem i grytan. Bryn filébitarna i korvfettet. Lägg dem i grytan.

I med grädden och smula i buljongen. Rör ihop mjölet i mjölken och i med det också. Koka upp under omrörning. Sänk värmen. Krydda och låt småputtra i ca 10 min.

Strima paprikan å i mä't i grytan. Hacka gurkan å lägg i grytan. Nu är det också dags att lägga i oliverna och syltlöken också. Låt sjuda en kort stund, ca 3 min.

Servera med pressad potatis eller jasminris.

Lycka till!!

Tillbaka
Du är gäst nummer till denna sida.