Veterinärer för smådjur

Uppdaterad 030129

Här är en lista över veterinärer som jag fått rekommenderade av djurägare. Om du känner till en bra veterinär för smådjur får du gärna tipsa mig. Kom ihåg att skriva klinikens namn och vilken ort den finns på, och vilka djurslag de är bra på. Maila till djur.just.nu@swipnet.se

************************************************
Arboga djurklinik:
Duktiga på bl.a kaniner, hundar och katter
Erik Kjellgren - Specialistkompetens i hundens och kattens sjukdommar. Han är en av de första auktoriserade "ögonveterinärerna" med kompetens att ögonspegla ärftliga ögonsjukdommar.
Lage Bellström - har sedan 1979 arbetat med smådjur. Specialistkompetens i hundens och kattens sjukdommar. Dessutom fördjupat sig i hudrelaterade sjukdommar.

Göteborg:
Bo Runsten, Blå Stjärnans djursjukhus, Gtbrg

Helsingborg, Skåne:
"Din Veterinär" (ligger vid Väla Norra). "En helt underbar smådjursklinik". Vet. Elisabeth Elström är suverän. Även vet. Torkel Falk är väldigt duktig.

Ljungby, Småland:
Mikael Fällth, Ljungsjövägen 3, Ljungby. "Mycket duktig på hästar, även smådjur".

Malmö/Trelleborg:
Gylle Smådjursklinik (norr om Trelleborg) Duktiga på de flesta smådjur, så som kaniner, marsvin, hamster, hund, katt, m.m.

Mjölby (Linköping)
Leg.vet. Szymanowski, Kanikeg.5, 595 41 Mjölby. Mycket bra på kaniner! Han verkar duktig på de flesta smådjur. Han är dessutom mycket trevlig och förstående.


Näsum, Skåne:
Veterinärstationen i Näsum, de är bra på hundar, katter, smådjur.

Uppsala:
Ekebys djurpraktik (eller djurklinik), finns på Ekeby Bruk Ingång A 34. De har stor kunskap om bl.a. möss och råttor, men de tar hand om alla ovanligare djurslag.

Skövde
Åke Adolfsson, Skövde Djurklinik

Stockholm:
*Gunnel Andersson och Marianne Tornvall på Djurkliniken Roslagstull, Stockholm. Mycket duktiga på smådjur!
*Haninge Djurklinik (ligger nära OBS i Handen). "Personligt mottagande och inget löpande band som det ofta är på stora ställen".
*Nacka Djurklinik
*Ahlbergs veterinärpraktik på Magnus Ladulåsgatan 29. De är mycket kunniga och trevliga.

Varberg, Halland:
Olle Larsson i Varberg är bra på alla smådjur. Han har en egen veterinärklinik.

Våxtorp, Halland:
Våxtorps djurklinik i Halland. Veterinärer Pia Bernström och Per Falk med flera, "duktiga på alla smådjur även fåglar, som är sällsynt häromkring".

Vännäs, Västerbotten
Vännäs veterinärstation. Veterinärer Andrew Blokley och Richard Bevean för smådjur. Sara Fridén (ska tyvärr sluta och flytta till Stockholmstrackterna. Grattis Stockholm!!) samt Andreas Sandin (mest stora djur men ska tyvärr även han flytta)

Västerås
Mia Runneus, Strömsholms djursjukhus/Västerås Djurklinik

Örbyhus
Per Eksell i Örbyhus är toppen på smådjur.
***********************************************

Tillbaka till Djurhörnan | Kaninhörnan