ADOPTERA MARSVIN

Många hör av sig och vill omplacera sina marsvin och även andra smådjur som t ex kaniner. Smådjur som söker nya hem finns runt om i Sverige, framförallt på de större orterna.

Djuren är i olika åldrar och olika kön. Oftast har de blivit bra skötta och kärleksfullt omhändertagna, men så kanske barnen tröttnat på dem eller inte har tillräckligt med tid att ta hand om dem. Det kan också vara så att djur måste lämnas bort p.g.a allergi.

Att dessa djur ska avlivas, eller få sitta instängda och "bortglömda" i sina burar tycker jag är alldeles fel. Det finns säkert många som skulle kunna ta hand om dem och ge dem ett bra hem. Själv har jag tagit hand om flera kaniner och marsvin som ägarna inte kunnat ha kvar. Dessa djur har varit mycket personliga och speciella, och jag ångrar verkligen inte att jag tog hand om dem.

Omplacering och adoption sker antingen via Djurhörnans omplacering av smådjur, eller via Pet Care som också omplacerar smådjur. För att få ta hand om ett djur måste vissa krav vara uppfyllda. Bland annat att du ska ha erfarenhet av djurslaget, kunna ge djuren bra omvårdnat och att djuren ska kunna bo hos dig resten av sina liv. Djuren omplaceras ej för avel. De fullständiga kraven hittar du på länkarna nedan. Där kan du också läsa mer om hur omplacering/adoption går till, och där finns listor över de djur som behöver omplaceras just nu.

Djurhörnans omplacering http://djur.just.nu (länken till omplaceringen finns sedan i menyn överst på sidan)
Pet Care´s omplacering
http://petcare.cjb.net