Pyret fyller 6 år

 

 

En sådan stor dag måste man fira! Det blev tårta med 6 ljus och massor med paket. Oj, vilken uppståndelse! Hela familjen var samlad. Först blev det gratulationer, och paketen delades ut. Sen var det dags för fotografering. Därefter blev det äntligen dags att öppna paketen. Det var paketet med det rosa snöret som var mest uppskattat! Kan du se vad det innehåller? Det är en stor bit gurka! Det tyckte Pyret var jättegott!


Två 6-åringar....

Pyret fyller år den 14 april. Vår hund Freddie fyller år den 13 april, så det blev en sammanslagning av kalasen. Freddie fyllde också 6 år, så han och Pyret är lika gamla, och de är bästa vänner.

Av alla djur vi har är det Pyret som Freddie är mest förtjust i. Han ger henne alltid en vänlig slick när hon är ute. Och när han går förbi hennes bur springer Pyret fram till gallret och de står nos mot nos en stund. Det ser nästan ut som de pussas.

Pyret är pigg och frisk, det märks knappt inte att hon är så gammal som 6 år.
Här är en bild på Pyret då hon bara är några dagar gammal. Redan då var hon förtjust i gurka. Pyret var minst i kullen, därför döptes hon till Pyret (Tiny Mite är hennes engelska namn). Visst var hon gullig! Pyret är en av de ungar som jag själv har fött upp.

De var tre syskon i Pyrets kull. Längst till vänster ser ni Pyrets bror, han är svart med en vit bläs på nosen. I mitten sitter Pyret, och längst till höger är Pyrets syster Pommac. Pommac lever fortfarande, men deras bror har tyvärr dött. 6år är en hög ålder för marsvin.


Pyret, Teddy, Chessy och Pepsi
På bilden här bredvid ser ni Pyrets närmaste släktingar. Det är moster Teddy och Chessy (de vuxna marsvinen på bilden). Teddy och Pyret (längst till vänster på bilden) är väldigt lika. Teddy är färgad på nosen, medan Pyret är färgad runt ögonen istället. De är också väldigt lika till temperamentet. Två damer som verkligen vet vad de vill! Envisa och gillar att bestämma över de andra marsvinen.

Till höger på fotot är Chessy och Pepsi (Pyrets bror). De är också ganska lika, fast Pepsi är mer svart än vad Chessy är. Till temperamentet är de två lugna och snälla, de går gärna undan när Teddy och Pyret börjar dirigera i buren. "Nu ska ni göra så här", säger Teddy till de andra marsvinen, och hon låter väldigt bestämd! Då är det bäst att lyda, tycker Chessy, så lugnar Teddy ner sig igen.

Med hälsningar från Charlotte och Pyret

Fotona på denna sidan är mina, och de får inte kopieras till någon annan hemsida.
De är skyddade enligt lagen om upphovsrätt.

Tillbaka till marsvinshuset