TIPS ifrån läsarna

Har du något bra tips för kaniner kan du skicka in det hit.
E-mail: djur.just.nu@swipnet.se
OBS! Jag har inte kontrollerat alla tipsen nedan, så jag kan därför ej garantera att de stämmer!
Charlotte E.

28 december 2002 Bygg kaninhinder på träslöjden
Om du har trä-slöjd i skolan, så kan du snickra ett eget hinder åt kaninen. Sedan kan du snickra flera om du vill, så kan det ju bli en liten hinderbana!!!
Lycka till!
///gosis-lover


28 december 2002 Billig kaninborste
Jag har ett jättebra tips om du inte vill lägga ut 50:- på en kaninborste. I många djurafärer finns det också hästgrejer, köp en pannborste och använd den istället. Den kostar runt 10-20kr.
Kramar Sara och Kingen


28 december 2002 Tips vid kaninhoppning
Om du ska hoppa högt med din kanin, och dom hoppar av för tidigt/sent, så kan du sätta upp ett lägre hinder framför. jag lovar det hjälper, kingen har hoppat 55,5cm sen jag gjorde så!!!
Kramar Sara och Kingen


29 juli 2002 Tips om kaninen har kissat på golvet
Om din kanin har kissat eller bajsat på golvet kan du skura och sedan torka med (ljus) vinäger. Då minskar chansen för att de ska göra om det avsevärt!
/Lisa


29 juli 2002 Tips när du ska ge kaninen antibiotika-tabletter
Om du behöver ge din kanin antibiotika i tablettform och den inte vill svälja tabletterna kan du göra så här: mosa tabletten i en mortel och blanda med lite vatten (så att det inte blir för mycket för att få plats i sprutan som du sprutar in i munnen med) samt blanda i pyttelite (ett halvt kryddmått kanske) o´boy-pulver. Min veterinär sa att detta var okej eftersom det handlade om så små mängder o´boy. Tycker din kanin bättre om morotsjuice kan du blanda med det istället.
Är din kanin uttorkad ska du mata den med vatten i spruta samt med vattenrika grönsaker som gurka. Är huden i nacken oelastisk kan det tyda på uttorkning.
/Lisa


29 juli 2002 Några bra råd:
* Återanvänd kartonger, m.m.!
Återanvänd dina gamla toarullar, äggkartonger och små papplådor. Min kanin Aksel älskar att busa och slänga med dem!
* Lär kaninen att inte röra. Jag lyckades lära henne(!) att "Aj aj!" betyder rör inte, gå därifrån och det respekterar hon. Hon var trots allt ett halvår när jag fick henne, men det gick ändå
*
Pussa och krama dina djur ofta! /Lisa.


29 juli 2002 Varning för våningsbur
Hej alla kaninägare och kaninälskare. Jag vill bara varna för om ni har en bur som det är två våningar på, se till att kaninen inte har smal trappa ner till andra vånigen. Jag gjorde det misstaget och min hermelin sabina ramlade ner men hon bröt inte benet, nej en sena small av och det tog 6 veckor innan vi fick ta av gipset som veterinären hävde på. Kram//Emma


29 juli 2002 Kanin+Katt?=sant!
Min kanin Mojje har en kattkompis, hon heter Nissan. När jag är ute med Mojje i kopplet så kommer grannkatten Nissan och vill vara med och leka. Dom ligger på gräsmattan och tumlar runt.*jätte sött* Och när Mojje är i buren så kommer hon och börjar pilla med låset, och vill att han ska komma ut och leka. Om ni vill göra samma sak som jag så gör det! Men en sak....vänj dom sen dom är små...annars kan det bli farligt!!!=)
från en som ÄLSKAR kaniner och katter


1 juli 2002 Extra bur
Hej detta är en superbra sida! Min pappa har byggt en ny kaninbur åt min kanin som heter Twins - Mollie! den ska vara inne i hennes "rastbur" så kan man ha dörren öppen och hon kan skutta ut när hon vill! Men självklart har man ju uppsikt över henne och sätter in henne på natten! Mollie är 3 år och hon är jättesnäll och lugn! Från Moa & Mollie


10 maj 2002 Bajs är bra för dem
Bajs bajs...* Nej jag bah skojja...*
Ta inte bort bajset i buren, kaniner älskar sånt...*dom kan äta bajset...de e inte farligt...de e snarare nyttigt för dom!!!! Och de e sant det här...*tro det eller ej!!!
Maija Eklund i Göteborg

16 april 2002 Tips om kaniner - och att tänka på innan köpet
Kaniner är kula att gå ut med. Vissa älskar att mysa med en. Kaniner tycker om att hoppa runt i lägenheten. Kaninen måste minst komma ut en timme om dagen.man måste hålla på min kanin annars är det ingen ide´ att ha den.
Innan du köper kanin måste du komma ihåg att du måste ta hand om din kanin i ungefär 10 år.
Det är bra om din kanin får träffa en annan kanin men dom får inte bråka!
Du ska inte tvinga din kanin till att göra saker den inte vill.
giftiga saker för din kanin!!!: rå potatis odlade växter huvudsallad och rå bönor är giftigt för din kanin.
Inskickat av Madeleine


12 april 2002 Fler tips...
TJA! jag tycker din sida e ur fin.
- HA INTE HALSBAND PÅ KANINEN!!!!!!!!!!!!
- JAG MOCKAR KANSKE VARANNAN VECKA, JAG HAR UTE KANIN!
- TRÄNA INTE HOPPNING MER ÄN 2 GR I VECKAN!
tycker jag!
hejdå! ///johanna


10 april 2002Hamstern Kajsa
Hej! Min bästis älskar sin Dvärghamster Kajsa! Min bästis heter Johanna och går i Lännaskolan som jag! Bor i Strängnäs! Lite extra bus till Kajsa och hennes matte!
Hon har en kanin också! Läs om hennes kanin Skrollan på knappen kaniner!
Hej då! //
Skrivet av bästisen Towe Johansson!4 april 2002
Visa djuren respekt!
En dag när jag såg på tv, var det en 7-årig kille som satte sin hamster på toppen av hjulet och lät hamstern ramla ner när hjulet åkte fram ( Hoppas ni fattar! ) ! Jag kan inte fatta att man kan leka med djur! Du skulle väl inte vilja bli lekt med på det sättet?
Vissa säger att det är annorlunda mellan djur och människa! Det tycker inte jag! Dom har också ett huvud fyra ben och ett hjärta! Även om djuren inte pratar vårat språk så betyder väl inte det att djur inte är lika viktiga som oss???? Jag skäms när jag tänker på människor! Visst, det finns många som tar väl hand om sina djur! Det är jättebra, men allt för många gör inte det! Som sagt, jag skäms när jag tänker på oss!!!!!!
MVH/ Djur älskaren

20 mars 2002 Träna inte hoppning varje dag....
Jag skulle bara vilja säga att du inte ska träna din kanin i hoppning varje dag! Ta en paus på kanske 2 veckor, och låt din kanin få komma ut och springa av sig ordentligt. Om du har en rast hage är det jättebra! Jag brukar göra så med mina kaniner och de blir mycket gladare och piggare och får bättre kondition. (Träna din kanin 1-2ggr i veckan, annars kan han tröttna på att hoppa och tycka det är tråkigt.) Clara Johansson


20 mars 2002 Några kanin-tips...
¤
Sy täcke: Om du har en inne-kanin som du vill gå ut med på hösten/vintern så kan du sy ett täcke åt kaninen, så att den inte fryser. Jag har gjort det till min kanin Ronja, och hon tyckte i alla fall att det var mysigt!
¤
När du tar på selen...: Kaniner tycker om att sitta högt uppe, så om din kanin sprattlar när du t.ex försöker sätta på den selen så kan du sätta den på burens tak. Det funkar. Jag lovar! Kanin-älskare nummer 1


20 mars 2002 Tips med gosedjur, spegel och rastbur i trädgården...
Jag har en kanin som heter Simba och är 7 år. Han är en vädurskanin och världens gulligaste. I hans bur finns bl.a. ett gosedjur som han inte kan vara utan! det är ett bra tips, om dom parar sig med det är det bara bra, då lever kaninen längre. Han har också en spegel som han ofta står och tittar i. Han känner sig i alla fall inte ensam!
På sommaren har vi honom i en grön trädgårdsbur som han kan springa i. Det är bra!

Djur Hälsningar Sandra


16 jan 2002 Tack för att ni hittade min kanin Stampe!
hej. jag har en dvärgvädurskanin som heter Stampe. Han är svart med lite gråbruna fötter. Stampe och jag bor i Linköping. Det bästa stampe vet är att hoppa över hinder som matte har byggt, äta sallad och gosa med matte när hon
ser på tv. En gång var jag och Stampe ute och gick på promenad. Det hade kommit en hund utan att jag såg det och Stampe blev livrädd och sprang iväg. Jag kunde inte springa ifatt honom så jag gick gråtande hemåt. Men av
världens tur kom min granne, Emil, och plingade på vid 10 tiden på kvällen. Han sa att när han var ute i skogen (som ligger en bit bort från där vi bor) så hade han hittat en liten frusen svart kanin vid vägkanten. Han trodde den var död men det var den inte men kaninen hade blivit skadad trodde han för benet låg så konstigt. Emil tyckte att han kände igen kaninen. så han tog den till oss. och jag vart överlycklig för i kartongen som Emil hade med sig låg Stampe. Vi tackade emil och han fick 500 kr som tack för hjälpen. Stampe kördes till vetrinär Lisa Nygren som tog hand om Stampe i 4 dagar. Nu är allt som vanligt här hemma. Stampe springer omkring i huset och i kaningården som aldrig för. Linus, kasper, hampus och skrollan (mina andra kaniner) blir lite tjuriga när Stampe hoppar omkring som en tok i kaningården men det struntar Stampe i.
Jag vill ge ett STORT TACK till Emil och Lisa som hjälpte mig att hitta och ta hand om stampe Tack igen . mvh, maria


27 dec 2001 Ut i snön
Hej !!!!! min kanin älskar Att vara ute i snön prova du också fast inte för länge din kanin kan frysa


27 dec 2001 Ute- eller innekanin?
Egentligen har jag inget bra tips, det enda jag har är: om du funderar på att låta din/dina inne-kaniner få flytta ut och bli ute-kaniner, så låt dom göra det!
Jag har 2 fd inne-kaniner som nu har blivit ute-kaniner och dom är mycket lyckligare nu än vad dom var innan. Dom har fått mycket finare päls och dom har blivit mer sällskapliga. Men detta gäller ju mina kaniner och det är ju inte säkert att det stämmer på alla... Men funderar du på det så tycker jag att du kan prova!
Men du måste låta kaninerna få vara ute hela sommaren och sedan när vintern kommer så kan du inte flytta kaninen in några dagar och sedan ut igen för då kan den frysa ihjäl! Du kan börja sätta ut kaninen i korta stunder först och sen låta det bli längre och längre stunder. Man ska inte ha kaninen ute om natten förrens det är över + 10 grader ute om den är en ovan ute-kanin. Tänk även på att bygga en rejäl utebur till din kanin, den ska vara stor och helst isolerad!
Din ute-kanin behöver lika mycket tid och kärlek och motion som den fick som inne-kanin, glöm inte det! Om du ej har tid att gå med din kanin i sele varje dag, så bygg en lekhage åt den! Tänk bara på att göra den rymnings säker! Bygg den i nåt tåligt nät!!!

Jag skulle vilja ha tips om:
¤ Vad jag ska göra för att inte vattnet ska frysa på vintern?? Raggsocke-tricket har jag redan prövat!
Snälla, kan inte någon skicka lite tips åt mej på denna e-post adress:
todde_88@hotmail.com (todde_88@hotmail.com)
Tackar!
/ LINN

27 dec 2001
Hej... Jag har en VIKTIG regel...
MAN FÅR ALDRIG HA HALSKOPPEL PÅ KANINEN ! ! ! ! ! !
Detta är för mig självklart... Om man har halskoppel och kaninen blir rädd och springer iväg... STRYPS DEN ! Ha alltid kattkoppel som spänns runt magen & halsen. Lär av mig... Jag har Mycket erfarenhet.
ps. Glöm inte... ALDRIG HALSKOPPEL ! ds.
Inskickat av Amanda


Tips om kaninhoppning och kaniner som bits
1.
Om du har skafat dej din första kanin, börja inte hoppa med en efter typ 2 dagar. Börja med det när du och kaninen har blivit kompisar och har förtroende för varandra. Tro mej jag har hållt på med kaniner och kaninhoppning i flera år.
2.
Om din kanin/kaniner hamnar i slagsmål och biter varandra eller bråkar ofta, ha en vattenspruta som
säkert dina föräldrar använder till att stryka kläder med. Spruta det i ansikte. OBS akta ögonen eller nosen.
Biter den dej så är det oxå ett bra tips. Har en kompis som har prövat och kaninerna ger sej oftast,
stick förguts skull inte ner fingrarna om dom bråkar.
Fast spruta inte vatten på dom om det är vinter för då ökar risken för förkylning
Emma


Hur får man kaninen att sluta äta tapeter?
Hej...har direkt inte något tips....men är det någon därute som vet hur jag ska få kaninen att sluta äta på tapeterna!! Mvh Henrik Pålsson, e-mail decep@post.netlink.se


Tips när kaninen springer lös
Hej jag har ett superbra kanintips!! Min kanin heter Skrutten och han är utekanin. Jag brukar låta honnom få skutta lös. Men man kan ju inte gå iväg och tro att kaninen klarar sig själv. Nej jag sitter på trappen och tittar på eller går efter. Skrutten tycker att det är jättekul!!
För att han kan gå till alla små ställen som jag inte kommer igenom för att jag är för stor!!!
Inskickat av Sarah

Tips för kaniner som ej gillar att bli burna...
Testa att kela lite i buren istället. Efter ett tag fattar kaninen att du vill vara snäll och låter sej bli upplyft utan problem. Inskickat av Bella och kaninen Banjo


Vatten på vintern, hoppa över hinder och andra tips...
1. På vintern när vattnet lätt fryser så kan man sätta en socka över vattenflaskan. Helst en i ull för den värmer mer.
2. Om du har mycket att göra hos din kanin t ex byta vatten, byta på buren eller dyl kan du låta din kanin skutta fritt i sele och koppel och då är det ingen fara att den sticker i väg.
3. Lägg tidningar i botten på kaninburen för då blir det lätt att byta den.
4. Om inte kanin vill hoppa över ett hinder så ska du inte bli arg utan bara sitta lungt och stilla och vänta och om den inte har hoppat över på 10 minuter lyft då kaninen över hindret 1 gång och försök igen.
Inskickat av Therese


Tips för kaniner som blivit svårt sjuka..
1. Ge ditt djur en andra chans (om den inte lider) du kommer ångra dig om du avlivar den.
2. Lämna den inte att läggas in på djursjukhus, det är dyrt och djuret kommer att må sämre utan dig.
3. Slarva inte med medicineringen det kan vara farligt.
4. Om du har några frågor till en vetrinär ring dit!
5. Låt ditt husdjur springa fritt, men det beror på om den är pigg.
6. Om ditt djur äter dåligt, ge den sin favorit mat, det är alltid värt ett försök.
7. Gråt inte varje gång du ser den, djur märker när du mår dåligt.
8. Pyssla om djuret så den mår bra.

Inskickat av Ellinor

Vänta inte med att åka till veterinären!
Hej jag skriver hit ofta eftersom jag tycker att denna sidan är jättebra! Inte alls längesedan (12 april) så åkte vi till vetrinärn med våran kanin Fjodor. Han hade en knöl vid käkbenet och vi trodde inte det var så allvarligt men det var det! Den s.k knölen var fylld med bakterier som spred sig till käkbenet. Jag blev jätteledsen och ville inte ens se på honom. Jag får nu ge honom atibiotika varje dag (något som han inte är speciellt förtjust i). Han mår jättebra och har god aptit. Men mitt tips är att ni ska gå till veterinären av te.x en knöl, och tänk inte så här: "Den kanske går bort med tiden."
För när ni skaffar era djur ska ni se till att den får vård när den behöver det! Det är ett ansvar och ett problem som kommer att dyka upp. Som tur är kom jag på knölen i tid och om jag inte kom på den skulle han kanske dött över helgen. Detta är en svår sorg och ibland vill man avliva sin kanin för att slippa se honom/henne som tur var när jag tänkte så så ångra jag mig. Man vill ju göra ALLT för den. Fjodor beter sig som vanligt och gissa hur rolig han har varit så man kan fortfarande ha det roligt med en nästan "döende kanin". /ellinor


hej!!
Alla som bryr sig om sin/sina kaniner ska ge kaninen nått extra när den fyller år!!!!
Jag brukar ge min kanin en skål med allt hon gillar! Och det hon gillar bäst i botten!!! Det är min kanins favoritdag.
Om nån kaninvän vill maila mig så kan ni maila mig på
joannalindgren@usa.net
Om ni är intresserade av att maila med nån som älskar kaniner så tveka inte skriv till mig!


"Löplina" åt kanin
Om ni typ tycker det är jobbigt att gå ut med er kanin i koppel varje dag så kan ni istället köpa en lina som man sätter fast i marken (det finns att köpa i djuraffärer) För då så får kaninen hoppa där den vill och om ni har en smart kanin så fattar den att när linan tar slut så tar det ju emot och efter ett tag så kanske kaninen fattar att längre en så får den inte hoppa och då kan man försöka släppa kaninen lös och se om den hoppar längre en vad den brukar göra med linan! Lycka till! /Anna
(Obs! När ni fäster linan ska ni se till att den inte är nära någon buske eller träd, för om kaninen hoppar över t.ex. en trädgren så kan linan fastna och kaninen blir hängande där. Har ni buskar/träd i närheten bör ni inte lämna kaninen utan uppsikt)


Ha en rymlig bur åt din kanin!
Hejsan alla kaninälskare!!!!! Jag vill bara säja att: Du ska inte ha din stackars kanin i en liten trång bur. Mina kaniner bor i en stor och rymlig bur, men om du är mycket hemma och ängnar mycket tid åt din kanin och motionerar med den mycket så kan den må bra även i en liten bur. Mina kaniner har varandra och mycket plats att leka på, för att jag är inte sådär jättemycket med dom. Det är ju inte mitt problem om din kanin bor trångt, det var bara ett tips. Hej då!!


Skrik inte åt kaninen
Jag är en tjej som älskar men bara älskar kaniner!!!!!
Min kanin är busig, men om en kanin är busig och bits så är det klart att man blir arg men skrik inte åt kaninen.
Många hälsningar från en kaninälskare!!!!!!!!!!!!!!!!HEJ!

Skulle bara vilja säga var rädd om era djur, dom lever bara några år sen är dom bara borta. Snälla var rädd om era djur ge dom EJ onödiga rätter som godis. Tänk på magen å halsen, saker fastnar lätt i halsen (hälsningar en som bryr sig om sina djur ) ps.skulle bara varnan er sköt era djur med omsorg HEJDÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Om din kanin ska vara med i en tävling.
Om du vill att din kanin ska vara med i en tävling, så måste du se till följande saker:
Att den är kastrerad, att den är kammad ordentligt, att den har stamtavla och att den är lycklig!
Inskickat av Pikachu och Danne


Tips för utekaniner, m.m:
Tjenis kaninis alla kanin-älskare! Några tips till dig från mig är:
* Nu när det är kallt ute(om du har en utekanin) så kolla vattnet minst 3 gånger om dagen om det har frusit till is,
har det inte det så kolla om det är kallt, kallt vatten är absolut inte bra för din kanin.
* Gå ut med din kanin varje dag! Vad skulle du tycka om att sitta i din bur och trycka varje dag? Kaninen får bättre kondition om den får motion, och den mår bättre och kan då hoppa mycket högre, och längre (både i tid och hinder)
* Ge din kanin INTE! lyxblandning. Din kanin blir jättetjock och får dålig kondition, köp en 25 kg säck med kaninpellets på lantmännen istället! Den kostar bara 150 kr! Lägg istället lite lyxbl. över det istället!
Hoppaz att du och din kanin mår bättre av dessa tipsen! ´/J

Mer tips för utekaniner....
Om du har din kanin ute på vintern så kan du byta ut vattenflaskan mot en plastskål. (Se bara till att den står ordentligt) Annars fryser vattnet i flaskan och det är svårt att få ut!

Städa stor utebur...
Hej alla Kaninägare! Om du har en tillräckligt stor bur som står på marken så behöver du inte rensa i
buren på jättelänge. Jag har två utekaniner som Mår jättebra även om jag inte städar i buren så ofta. Om du rensar för mycket så kan kaninen bli sjuk om du råkar glömma någon gång.
Tjaba då


Rengöring av buren:
Inskickat av Ragna Gausdal
Kom ihåg att du ska städa kaninburen max 3 gånger per vecka, inte oftare. Kaninen måste nämligen äta sitt bajs för att få i sig vitaminer ifrån maten de har ätit. (Men du måste byta i buren minst 1 gång i veckan!)


Tips på mat, m.m åt kaniner från Ida:

* Torka växter, m.m att ge på vintern: På sommaren kan du plocka gräs, klöver, brännässlor, rölleka m.m som kaninen äter och hänga upp i mindre buketter i ett fönster eller nån annanstans. Sedan kan man ge de torkade växterna åt kaniner på vintern. Man kan också plocka nypon och rönnbär och torka i nätpåsar eller korgar.
* Du kan göra ditt eget kaningodis så här: skär grönsaker och frukter t.ex morötter, vitkål, sallad, äpple m.m i små bitar och lägg på ett papper och torka sedan blandningen i några dagar. sedan kan man blanda frukerna och
grönsakerna med annat t.ex torkade nypon och rönnbär, havre, havregryn, vetekli m.m.
* Om du har en kanin som bor i bur utomhus där det är nät i botten på, så kan du gräva upp en liten grästuva, med mycket jord på, och sätta den i buren så kan kaninen gräva i den och äta gräs från den.
* När det är riktigt kallt på vintern kan det vara gott med varm gröt till din kanin. Blanda grötflingor e.x havregryn, eller kli, med vatten och koka eller kör i microvågsungn.
H/ Ida

Till dig som vill ha en glad kanin
Låt din kanin gräva gångar och hålor, den mår mycket bättre då och blir en glad och pigg kanin. Låt din kanin få leka utomhus. Jag har mina kaniner utomhus.
Från Mimmi och Vickans matte.

Vær glad
Hvis du er glad i kaninen din så blir den glad i deg. Snakk med kaninen din og den vil stole mer på deg. Stell godt med kaninen og elsk den mens du kan.
Översättning:
Var glad
Om du tycker om din kanin tycker den om dig. Prata med din kanin så kommer den att lita mer på dig. Sköt om kaninen bra och älska den medan du kan.


Om kaninen inte vill gå i sele....
Inskickat av *Sofie*
Mina kaniner Bella och Gullan ville inte gå i sele. De blev rädda och försökte att få av sig den. Om en kanin uppför sig så ska man inte tvinga den. Man kan istället hänga upp selen i taket så att de vänjer sig vid den. Om det inte går efter det hellre så ska man inte försöka mera. Men det kan ju gå. Det gjorde det för mig. Så ge ej upp hoppet och låt kaninen välja själv.

Ytterliggare ett tips för kaniner som inte vill gå i sele....
Inskickat av Marie

Detta kan låta något radikalt. Men jag läste om "Om kaninen inte vill gå i sele..." ovan.
Jag har tidigar haft en kanin vid namn Tusse som blev 10 år. Han gillade inte selen alls utan gjorde allt från att backa ur den till att vägra att överhuvud taget röra på sig.

Då jag ändå tycker att "inne" kaniner har rätt till att få vara ute och springa och gräva i jorden så bestämde jag mig för att testa med ett vanligt halsband med en "katt" bjällra på. Detta visade sig fungerade alldeles utmärkt.

Det man inte ska ha i kombination med halsbandet är ett flexikoppel, om man inte spärrar det i utraget läge förstås. Det drar för mycket i halspandet runt halsen. Man kan istället fästa flera koppel i varandra och får bra längd.

Kaninen kommer inte att uppleva att ha något otyg runt magen och inget som killas vid sidan då selen med hjälp av kopplets tyngd ramlar på sidan.

Kaninen bör dock vara fullvuxen innan man börjar använda halsbandet med koppel. Men till skillnad från sele så behöver man ofta inte "vänja" kaninen medan den är liten med att ha ett halsband på sig. Och så är det ett väldigt bra hjälpmedel för dom kaniner som tillbringar tid i bur och släpps ut under uppsikt. Ett halsband med bjällra på gör att man hör var det lilla pyret befinner sig.

När man sätter på halsbandet är det bra att tänka på två saker:
1) Se till att bjällran alltid hamnar på bröstet på kaninen. Man kan själv tänka vad man skulle gilla att ha en bjällra i örat hela tiden.
2) Om kaninen ska gå ut i koppel. Se till att halsbandet, liksom selens främre del, iInte går att få av över huvudet.

Viktigt att tänka på (om man andvänder halsband):
1) Skaffa ett halsband utan"gummisnodds" funktionen. Ger halsbandet efter kryper kaninen ur det. Se också till att halsbandet inte kan dras över huvudet.
2)
Innan kaninen får gå i halsbandet och koppel bör den vara fullvuxen.
3)
Ha aldrig halsbandet liksom selen på utan uppsikt och absolut inte i buren. Kaninen kan fastna och skada sig.
4)
Använd aldrig flexikoppel ihop med halsband. Om sådant används skall det spärras i utdraget läge annars drar det kaninen för mycket i halsen.Kaniner blir sjuka av kål
Jag märker att en del inte vet att kaniner absolut INTE skall äta någon slags kål, tex. vitkål!! Egentligen skall dom inte äta sallad heller för det är inte bra för kaninernas magar, men dom kan få äta det i SMÅ mängder!! Hoppas att ni inte ger era kaniner "kål" mera om ni gjorde det förut! Hälsningar: Nån som älskar dvärgvädurar!! ps. jag har världens underbaraste kanin!!!!!!.ds


Kaninungar kan bli sjuka av gräs!
Om du köpt en ung kanin (4-8 veckor gammal) så ge den aldrig gräs den första veckan. Din kanin kan bli mycket dålig.
krille


Bilavgaser....
Ett råd till alla Kaninälskare:
Jag har en kanin, och jag älskar honom. Han äter gräs, klöver och allt sådant som kaniner äter.
Han äter maskrosblad. Men man ska ALDRIG ge en kanin maskrosblad eller nåt sådant som växer nära kanten av en motorväg för att det är giftigt av gaserna från Bilarna.


Frukt till kaniner.....
Hej alla kanin fans!!!
Vi är två tjejer på snart 12 jordsnurr som älskar kaniner. Det är mycket viktigt att din kanin äter frukt. Kiwi ger bra vitaminer och om kaninen har blivit t.e.x. biten är banan ett bra läkemedel.
Hej då alla fans!!


Ett tips inskickat av "en kaninälskare":
Hej alla kanin älskare!!! Jag har en kanin som heter Fiffi och är 1 månad. Hon älskar godis. När jag köper godis så köper alltid jag lite kaningodis till henne!!


Kaninborstar
Jag har ett tips på borstar till kaninen, köp en baby borste i närmaste baby butik, dom är mjuka, så kaninen inte får ont när man borstar!!!!!!
Sofia

Kam/borste:
Det kan vara svårt att hitta en bra kam/borste åt sin kanin, Jag använder en man-kam åt hästar! den är ialla fall ganska bra, och billig. 6-9 kr.
Många Kjamizar & Puzzizar
///Jessica & Prins


Sa nej!
Om kaninen säger nej är det så! Respektera kaninerna!
Inskickat av Anna & Sotis & Lotte från Finland


Goda råd inför kaninhoppning:
Mitt namn är Maria Hjelte och jag har 5 kaniner som älskar att hoppa!!!! Ett råd till dig som har en kanin eller flera som gillar att hoppa, träna den inte varje dag för då kan den tröttna på att hoppa men motion ca varje dag gör inget!!!!!!!!
Och hoppa olika hinder så att du inte hoppar samma hinder varje gång du hoppar för det kan bli långtråkigt för din kanin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Om du vill ha råd, tips eller något annat så kan du höra av dig till mig så kan jag försöka hjälpa dig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Du kan nå mig på min mail, adressen är: rehbo_lover@hotmail.com (rehbo_lover@hotmail.com) hejdå!!!!!!
Och lycka till med din eller dina kaniner!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mvh maria hjelte


Kaninhörnan