Hittekaninen Robin

Hej på er alla!

Jag heter Robin och jag är en hermelinkanin, en kastrerad hane.

Min förra ägare ville inte ha mig, så hon ställde ut mig och min burkompis i en kartong vid vägen. Det var precis före nyårsafton. Som tur var så är det ju inte så kallt här nere i Skåne. Men på natten regnade det och vi satt tätt ihopkurade inne i vår kartong för att hålla värmen, och vi hoppades att det inte skulle börja regna in. På morgonen efteråt hittade en tjej oss där vi satt, frusna och förskrämda, inne i lådan. Hon tog in oss i värmen och gav oss mat. Men hon som hittade oss kunde inte ha oss kvar, så hon kontaktade min nuvarande matte som kom och hämtade oss. Vår förra ägare hörde aldrig av sig igen, så sedan dess har vi bott här och vi trivs bra. Min burkompis var en dvärgvädurshona som matte kallade för "Stora Kanin", för hon var verkligen stor för att vara en dvärgvädur! Men hon dog några år senare. Vår nuvarande matte visste inte hur gamla vi var, men hon gissade att vi var minst 1-2 år gamla då vi hittades.

Det har gått ganska många år sedan dess. Nu är jag ca 7 år gammal, men jag är pigg och "mullig", som matte säger. Jag bor i en stor bur som matte har byggt. På bilden ovan ser ni min sov- och mathörna. Den stora skålen är min vattenskål! Matskålen syns inte på bilden. Min lekhörna och min toaletthörna syns inte heller. Jag är noga med renligheten, så jag har en kattlåda i buren som jag kissar i. Det fungerar bra för både matte och mig, matte tycker det blir enklare att städa och jag har alltid ansett att man ska ha en speciell hörna till toalett så resten av buren hålls ren. Det är jag noga med!

När min burkompis dog försökte matte para ihop mig med andra djur så jag skulle slippa att vara ensam. De andra kaninerna samsades jag inte alls med, och marsvinen blev jag irriterad på. Så till slut förstod matte att jag trivdes bäst att bo ensam. På kvällarna brukar jag få följa med upp i TV-rummet. Där skuttar jag i soffan medan de andra ser på TV. Jag har en egen liten filt där, som jag gillar att leka med, och jag har bitit små "titt-hål" i den. Jag gillar inte att hoppa, så jag har aldrig försökt hoppa ner från soffan. Jag gillar förstås att springa på golvet också. Det är jättespännande! När man springer runt bland rummen kan man ibland stöta på andra djur. Det kan vara allt ifrån hundar och hamstrar till marsvin och andra kaniner! Fast matte håller mig under noggrann uppsikt hela tiden när jag skuttar runt. Och jag tror att Golden Retrievern Freddie också håller ett vakande öga på mig. Han ligger ofta och tittar på mig då jag skuttar runt, och ibland kommer han fram och hälsar med en blöt slick i min nacke!

Till Kaninhörnan