Hej igen!

Jag har blivit lite större än förra gången jag skrev. Nu fyller jag snart 3 år!

Denna gången tänkte jag berätta om en helt vanlig dag hemma hos oss....

Det är lördag morgon. Just dessa morgnar är de bästa jag vet. Kan du gissa varför? Jo, för matte är hemma! Jippii!!!! Vanligtvis sover jag vid mattes fötter i hennes säng, men så plötsligt fick hon för sig att jag skulle sova i min myshörna. Hon la dit min "snuttefilt" där. Det är myshörnan som ni ser på bilden. Där är ganska mysigt, men jag tycker det är hårdare än mattes mjuka sköna säng.


Oj. Det hörs ett dunsande ljud i hallen. Jag blir klarvaken, och skuttar dit för att kolla läget. Det var bara morgontidningen som kom. Jag snusar lite på den, och hoppar sedan tillbaka in till min myshörna. Matte sover fortfarande. Eller är det bara som hon låtsas? Matte tycker det är för tidigt att stiga upp kl. 6 på en lördags morgon, så ibland ligger hon blixtstilla i sängen för att jag ska tro att hon sover. Hon tror nämligen att jag också ska lägga mig och somna om då. Men, nej, så lätt låter jag mig inte luras. Jag är hungrig och jag tycker det är dags för matte att stiga upp så jag kan få min frukost. Jag hoppar upp i mattes säng och börjar slicka hennes ansikte och hennes händer. Det brukar vara effektivt för att få henne att vakna. Matte rör på sig. Då är hon vaken!

Matte reser sig och lyfter ner mig på golvet. Ska vi äta frukost nu? Nej, matte gick och la sig igen. "Jag vill sova lite till", säger hon. Usch, vad tråkigt! Men jag har fler knep att ta till. Vad kan få matte att stiga upp? Jo, om man gör något som är förbjudet! Det finns många saker som är förbjudna här, t ex el-sladdar! Och där ligger en sladd precis bredvid mattes säng. Perfekt! Jag springer dit och lyfter upp sladden, och kastar ner den i golvet för att det ska höras så mycket som möjligt. Det är effektivt. Jag behöver bara kasta den några gånger för att matte ska stiga upp. Och för att busa med henne springer jag sedan i högsta fart runt på golvet så hon inte kan fånga mig, och varje gång jag kommer förbi sladden lyfter jag upp den och kastar den i golvet. Jag har lärt mig att göra det i farten. Jättekul!

Jag har fler bus på gång. Blommorna är också förbjudna, så jag springer bort mot fönsterkarmen, och tar ett högt skutt upp mot blommorna och får tag i ett blomblad. Jag håller det i munnen och springer snabbt iväg. Matte kommer efter. Detta är jättekul! Jag springer i sicksack, och matte försöker fånga mig. Hon vill ha blombladet. Men jag är kvick och använder alla knep för att hon inte ska kunna ta det. Men till slut lyckas matte ändå få det.

Nu är klockan 7, och vi har busat i en timme. Jättekul! Nu är det dags att äta tycker jag, så jag skuttar ut till min mathörna och försöker ivrigt öppna mina matpåsar. Jag har redan mat i mina skålar, men det är mycket roligare att äta direkt från påsarna! Matte har övergett tanken att få sova mer denna morgon. Hon går ut i köket, och jag susar snabbt dit. Jag vill ha rågbröd, flingor och sallad! Matte öppnar kylskåpet, och jag står med tassarna på hyllan medan matte tar ut bröd och sallad och ger mig några bitar. Jag bär iväg med dem ut till mattan under frukostbordet.

Jag äter snabbt upp min mat. Nu är jag mätt och nöjd. Matte har stigit upp precis som jag ville. Jag sträcker ut mig på mattan under bordet och tittar på TV:n. Matte brukar sätta på den på morgonen. Men vad är det som doftar så gott? Jag reser mig upp. Matte har börjat äta frukost. Jag hoppar upp i hennes knä och klänger på hennes arm för att få smaka en bit. Mums! Gurka är gott!

Efter all mat och bus blir man trött och jag lägger mig i min myshörna och sover en stund.

Hejdå från Mamoosh

TILLBAKA till kaninhörnan