KAZIMIR

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hej hopp!
Kul att ni tittar in på min sida!

När alla andra djur fått sin egen sida här så tyckte jag att det var på tiden att jag också fick komma med på ett hörn. Eftersom jag inte bor hos de andra djuren som finns i djurhörnan, så får jag ha en "gästsida". (Min matte är nämligen syster till Charlotte som har djurhörnan). Kazimir - det är mitt namn. Fint eller hur?

Jag är en birma-katt, så nu vet ni hur en sådan ser ut! Jag föddes i juli 1999, så ännu är jag inte så gammal. På bilden är jag ca 3 månader. När man är en liten kattunge är det kul att hitta på bus. När jag var mindre sov jag mycket, men nu orkar jag vara uppe längre stunder så nu kan jag busa riktigt ordentligt.

Jag har en matte som heter Emma, och en husse som kallas för P-O. Jag bor tillsammans med dem i en lägenhet, men ibland får jag följa med när de åker ut och hälsar på mattes andra djur. Jag har träffat både en hund, marsvin och kaniner. Hunden var jag rädd för i början. Han ville hälsa på mig, men jag tyckte han var för närgången så jag gav honom en ordentlig smäll på nosen. Sedan dess håller han sig på avstånd. Men lite nyfiken är jag ändå. När hunden står med ryggen mot mig passar jag på att leka med hans svans!

Kan ni gissa vad jag fått för kul av min matte och husse? Jo, en stor klätterställning med både hängmatta, rör och hyllor att klättra omkring på. Jättespännande. Egentligen tycker jag det mesta är kul, bara det rör sig. Blomblad är också roliga att leka med, (speciellt eftersom det är förbjudet). På bilden nedan leker jag med ett gosedjur.

Matte har bestämt att jag ska vara en innekatt. Hon tror att Birma är en lugn kattras som passar bra att ha som innekatt. Men det där tror jag inte ett dugg på, så jag ska övertyga henne om motsatsen. Jag tycker nämligen inte att jag är speciellt lugn. På kvällarna övar jag med att springa racerlopp på golvet, och det går undan minsann!

Jag har faktiskt varit utomhus också! Matte tog på mig en kaninsele och så gick vi ut i trädgården tillsammans. Det var spännande. Kanske blir det fler sådana utflykter, eller så lyckas jag kanske själv smita ut genom dörren när ingen ser det. Hunden lyckas med det ibland, så jag får lära mig av honom!

När vi åker bort får jag åka i en alldeles egen transportbur. Visst är den fin! Och där är gott om plats att växa i också!

En dag kanske jag får åka på en kattutställning.... Det skulle väl vara spännande! Men matte tycker att vi ska vänta med det.

Det var allt ifrån mig - lilla Kazimir.

Titta gärna in i mitt nya FOTOALBUM

Vill ni skicka e-mail till mig eller min matte/husse?
Klicka på e-mailkatten!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hejdå säger Kazimir!

PS. Mina foto får ni inte använda. Det är P-O som är fotograf, och han har copyright!
Men på länksidan hittar ni länkar till sidor med clipartbilder på katter.

Kazimir´s FOTOALBUM | Tillbaka till Djurhörnan

Antal besökare sedan 28 oktober 1999: