Guldhamstern Lina berättar....

Hej på er, alla hamstervänner!
Jag heter Lina och jag är en svart guldhamster. Jag är ungefär 6 mån på bilden ovan. Jag bodde först hos min matte Sara, men sen fick jag flytta till min nya matte Charlotte. I början var jag lite blyg hos min nya matte, jag fick en helt ny bur med nya saker, och jag kom till ett helt nytt ställe. Men jag lärde mig snabbt att det inte var farligt. I buren är det hjulet som är min favorit! Matte har hängt det i taket för att det skulle snurra lättare. Här springer jag långa sträckor varje dag, och det tycker jag är jättekul! Jag har också ett trähus som jag sover i, och några andra saker.

Matte ger mig en massa godsaker att äta. Nötter, både hasselnötter och valnötter, är jag förtjust i. Jag äter även bröd, persilja, sallad, gräs och olika frukter. De godaste bitarna av maten samlar jag i en hörna i mitt hus. Till slut blev det så fullt att hela huset lutade! Då tyckte matte det var dags att städa, så hon lyfte upp hela huset och sorterade allt jag hade samlat. Hon hittade 13 nötter, och en del annan mat! Maten som såg bra ut fick jag tillbaka, men det andra slängde hon. Sen fick jag lite hushållspapper att bädda med och så satte hon in huset igen. Där blev verkligen rymligt, så nu kan jag samla på mig massor med nötter!

Min bur står i köket, och varje gång matte kommer ut dit klättrar jag upp på husets tak och ställer mig på bakbenen. Matte tycker jag ser så söt ut när jag står där, så hon brukar ge mig något gott. Här har jag fått en bit sallad som jag mumsar på.

Då och då får jag komma ut och springa utanför buren, men bara om matte är med. Matte tror nämligen att jag kan smita iväg in i någon springa annars.... Snabb är jag i alla fall. Om matte vänder ryggen till en liten stund, så har jag snabbt kilat iväg och gömt mig! I soffan älskar jag att krypa ner under dynorna, men det gillar inte matte. Då börjar hon leta efter mig. Hon vill helst att jag ska springa där hon kan se mig, men det är inte alls lika roligt.Ibland så träffar jag mattes kanin Mamoosh när jag är ute. På bilden här bredvid ser du när vi hälsar på varandra i soffan. Kaninen är så stor, så jag blev lite rädd första gången. Men han är väldigt snäll. Han är så nyfiken på allt jag gör. Han sitter och tittar på mig när jag klättrar i soffan, och mitt i allt snusar han i min päls. Det kittlas så jag nästan tappar taget!

Foto på andra hamstrar
Till Hamsterhörnan