Golden page

Hej på er alla hundtokiga människor och hundar!

Det är jag som är Freddie...Jag är en golden retriever pojke, en busig sådan säger matte.

Varför säger matte så? Jo, därför att jag älskar att gräva efter myror och stenar i trädgåren. Det gillar inte matte. Hon tycker att mina hålor är som stora fallgropar i gräsmattan. Att gå ut en mörk natt är livsfarligt, säger matte, för då kan man bryta benen i alla hålorna. Rekordet med 84 hålor uppnådde jag förra sommaren. Matte fyller igen alla hålor hon ser, men jag är lika snabb till att gräva nya.

Lika kul är det när det sedan regnar, och det samlas vatten i hålorna. Det är härligt att stoppa ner nosen i vattnet och blåsa bubblor, eller att gräva i leran med tassarna. Då blir matte arg, och sen får jag gå raka vägen in i duschen och bli tvättad. Men det tycker jag är skönt. (Matte misstänker att jag ibland går ut och smutsar ner mig bara för att jag får duscha efteråt!)

Nu har ni väl nästan gissat mitt andra stora intresse... Jag älskar vatten! Jag tar alla chanser till att bada. Lerpölar är speciellt härliga att rulla runt i! På sommaren brukar vi bada i havet på kvällarna. Det är också mysigt.


Men bäst av allt är när jag får umgås med matte och vi kan leka med bollen, nalle eller min snuttefilt, eller när jag kan ligga i mattes knä och bli kelad. Det är toppen!

 

Min födelsedag är den 13 april. Det är en härlig dag då matte bjuder på tårta och presenter! Jag har hela korgen full av roliga leksaker. Mjuka djur, bollar, ben, m.m. Jag biter inte sönder mina saker och det kommer hela tiden nya, så det har samlats en ganska stor hög i korgen. (Själv sover jag på mattan vid ytterdörren eller i arbetsrummet).

 


I huset bor en massa andra djur, förutom mig. Jag kommer bra överens med allihop. Här hälsar jag på kaninen Nina.Jag är alltid med när djuren ska städas, och då ger jag en slick till var och en. Fast när de sitter i knäet hos matte och blir ompysslade, då blir jag lite avundsjuk. Då vill jag också sitta i knäet och bli klappad.

 

 

Ser du någon skillnad på dessa två bilderna? På den till vänster är jag valp. Där är det första gången jag badar. Den andra bilden är tagen ett år senare. Matte hade ställt ut baljan på gräsmattan och fyllt på vatten. Jag, som älskar vatten, kröp upp i baljan och lyckades få plats, även om det ser lite trångt ut.

 

 

Sen måste jag berätta något jag är väldigt stolt över. Jag har nämligen några "arbetsuppgifter" i huset. På morgonen hämtar jag tidningen, och när matte vill ha sina morgonskor hämtar jag dem, och om någon har tappat något söker jag upp det till dem. Jag känner mig väldigt betydelsefull när jag får "arbeta"!

 

 

Jag är hela familjens "kelgris". Jag älskar att vara medelpunkten i familjen, och det lyckas jag med för det mesta. Jag glad och lekfull, och gör så gott jag kan för att få de andra i familjen på lika glatt humör. 

Nu har ni fått veta lite om mig.
Jag har sparat några valpbilder i mitt album, som ni kan titta på.


Du får gärna skicka e-mail till mig!

Besökare sen 27 juli 1998:


Startsidan