Leksaker för hundar

 

Hämta din matte, för här är något du måste visa henne. För visst är det väl kul med presenter? Jag älskar presenter!!!! När jag fyller år brukar jag få tårta, och några olika paket med spännande innehåll. När det sedan blir julafton kommer tomten med paket. När han säger "God jul Freddie", vet jag vad som gäller, så då rusar jag förväntansfullt fram och sätter mig framför tomten. Det betyder nämligen att där finns ett paket till mig! Här kommer några tips på vilka saker jag gillar. Om du också har några tips på leksaker får du gärna maila dem till mig!!! Jag vill gärna ha MASSOR med tips!

Leksaker:

Toarulle med godis
Man kan ta en toarulle och tejpa fast ena sida. Lägga sen i en godisbit, och vika in den. Inskickat av Sandra

Jeansleksak
Jag älskar att tugga på mattes byxor... dom fladdrar så skoj när hon går... Nu har matte tröttnat på att alltid få stora hål i dom så nu har jag fått ett par jeansben...!
Gör så här:
Ta ett par Jeans och klipp av dom så att din matte får ett par shorts... ta sen de två avklippta benen och be matte knyta en knut i ändarna av benen be han/henne sen att lägga i tidningspapper eller nått liknande och knyt i hop benen... nu har jag 2 nya leksaker och min matte har fått ett par fina shorts...!

Strumpa...
Hej, min matte har tagit en strumpa och klippt så jag brukar bita den och stoppa nosen i den!!! Hi Hi viff ja det är jätteskojit!!!! Hälsningar Napoleon

Boll
En vanlig boll är kul att ha. Den kan man rulla med, bita i, kasta med osv. Köp en som är lagom att bita runt, den får inte vara för stor för då går den sönder när man försöker bära omkring den. De bollar som matte köpt till mig i lagom storlek har jag fortfarande kvar, medan de som är "för stora" har fått hål efter mina tänder. En tennisboll är också rolig, men kanske i minsta laget för min del.

Toarulle
Man kan använda en toarulle till hundar. Tova (min hund) brukar älska att få en ny toarulle. Så klart ska det inte finnas något papper kvar.
Inskickat av Malin

Toarulle med godis
Ta en tom toarulle och vik ned ena kanten. Lägg sedan i några godisbitar och vik ned den andra änden så godiset inte ramlar ut. Sedan är den klar att ge till hunden
.

Aktiveringsboll
Det är en plastboll som finns i olika storlekar, och meningen är att matte ska stoppa små godisbitar i bollen. Genom att sedan rulla bollen på ett visst sätt, ramlar godisbitarna ut ur två små hål. Mycket rolig, men kan kännas lite frustrerande ibland.

Nalle
Ett mjukisdjur som man kan bita i, eller bara ligga och leka med är mysigt. Jag har flera olika "nallar", i olika färger och utseende. Tänk på att tyget ska vara grovt, och sömarna starka. Där får inte finnas några delar som kan dras av, t ex lösa ögon.

Inte pipleksaker...
Pipleksaker får jag inte ha för matte. Hon påstår att det skulle locka fram "dödar-instinkt" hos mig.... Men min nyaste nalle har faktiskt en liten pipsak insydd i ena ändan, och en boll i andra. Den är rolig, fast när det piper säger matte att jag måste ta försiktigt så det inte gör ont på nallen. Det har jag lärt mig, så jag hanterar den mycket försiktigt nu! (Vi har ju andra djur här också, och när de piper får man också vara försiktig.)

Tuggknut
Eller tuggis som matte kallar den. Jag fick en liten "tuggis" när jag var valp, och nu när jag blivit stor har jag fått en i större storlek. Den ska vara bra för att den rensar tänderna. När jag var valp gnagade jag mycket på den, men nu tycker jag inte den är lika rolig längre.

Hemligt paket!
När det gäller födelsedagspresenter är de hemliga paketerna roligast! Det är en liten kartong med papper runt, som man måste riva itu för att komma åt innehållet. Där kan finnas vad som helst innuti, men oftast är det något litet godis som matte lagt dit.


Freddies Hundkoja | Till Lekhörnan