Hej! Nu ska jag berätta vad som hände mig året då jag blev 4 år!

Den 13 april var den bästa dagen (tror jag...) på hela året. Då bjöd matte på glasstårta, och så fick jag paket. Jag älskar paket! Det var nämligen min födelsedag, och jag blev 4 år gammal. Nu har du blivit en "stor vovve", tyckte matte, och menade på att jag nu var så gammal att borde kunna uppföra mig som en ordentlig hund. (Tja, en ordentlig hund, det har jag väl alltid varit....?) Sen blev det lek hela dagen lång.


Mitt knep för att få matte att leka med mig, det ser ni på bilden här bredvid. När matte är trött eller inte har tid med mig, då lägger jag mig på rygg när matte går förbi. "Oh, vad söt du är", säger matte och skrattar, och så blir jag klappad på magen. Det fungerar alltid att få mattes uppmärksamhet på det sättet! Sen springer jag och hämtar bollen, nalle eller någon annan leksak som vi kan leka med.

Fast jag är 4 år, så är jag inte för gammal för att leka eller rulla runt på rygg. Det blir man nog aldrig för gammal för...

Men sen kommer vi till det som jag tror matte egentligen menade med "ordentlig hund". När det har regnat ute älskar jag att rulla mig i vattenpölarna, speciellt om de är leriga. Att gräva i leran är också toppen! Men det gillar matte inte alls... "Usch, som du ser ut", säger hon när jag har varit ensam ute i trädgården en regnig dag, "Du får gå raka vägen in i duschen!". Ja, så då går jag in i duschen och sätter mig, och väntar på matte. Jag gillar vatten, så att duscha blir den extra kryddan efter de härliga lerpölarna.

Någon vecka under sommaren har vi åkt till en liten stuga i Småland. Där har vi en egen strand vid en insjö. Där trivs jag verkligen. Jag kan springa fritt hur jag vill, och är nästan jämt nere och badar i sjön. Fast förra sommaren badade jag så mycket att pälsen inte hann torka mellan varven, så efter det fick jag våtexem. Inget roligt alls, det lovar jag! Sedan dess ser matte efter mig nogrannare, och jag får inte bada lika mycket.

Hemma bor vi också nära havet, men där får man inte bada när som helst under dagen. Jag fick därför en extra fin present denna sommaren. En ordentlig "badbalja" (den gamla har jag vuxit ur...). Så nu kan jag bada när jag vill under dagen!

Midsommar firade vi också. Jag fick en fin krans av lillmatte. Men den var för stor, så jag fick ha den runt halsen istället. Fin var den i alla fall!

Vad hände mer? Jo, det var en en del roliga dagar, men höjdpunkten mot årets slut var julafton. Tomten kom, med flera säckar med julklappar. Hade tomten några paket till mig också? "God Jul, Freddie", sa tomten, och jag sprang fram. Jo, där var paket till mig också! Jippiiii!

En lycklig hund, det var jag! Jag fick flera paket, med roliga saker i. En ny boll, en igelkott, en ny nalle och hundgodis. Det lekte jag med hela kvällen!

Freddies Hundkoja