Inger Hansson

född: 1967 i Linköping
uppvuxen: i Norrköping och i Krokek (Kolmården), utanför Norrköping.
Min bror och jag.

Hem

Du befinner dig dig just nu i mitt hem på nätet. Mitt hem i den verkliga verkligheten finns i centrala Karlshamn. Här bor jag ihop med min kille, Anders Nilsson och vår lilla son, Anton, född den 18 december 2003, samt en numera ganska stor katt.


Drutten & Anders.
Bilderna är mina egna. Utom de animerade dansarna som jag har hittat på nätet.


Resor

Jag gillar att resa. 2001 var vi i Söderhavet med stopp i USA. Vi var iväg en månad från slutet av augusti till slutet av september. Ett par bilder från Samoa:

Och två från Fiji:

Sådana resor blir det inte varje år men det är alltid trevligt att komma iväg en vecka eller två. Till Grekland t.ex:

Den kanske bästa resan hittills gjorde vi annars 1996, till Vietnam.

Kolla in min resefoto-sida!! Några bilder därifrån:


Fler länkar när det gäller resor:
Lonely Planet online
Virtual Tourist II World Map


Bilden ovan har jag länkat från The VietNam Pictures Archive at SunSite.

När man planerar resor är det en bra hjälp att veta något om hur klimatet varierar över året på olika platser. Jag har börjat lägga upp en klimatguide för det ändamålet.
KlimatguidenÖvriga intressen

Min främsta fritidssysselsättning är att slöa. T.ex. framför TV:n eller med en dagstidning, oftast Aftonbladet. Och så tycker jag om att sova. Som någon motvikt till all denna slöhet gympar jag en eller ett par gånger i veckan. (I alla fall gjorde jag det innan jag blev gravid. Hoppas komma igång snart igen.) Vad gäller övriga hobbies är jag något av en periodare (d.v.s. jag håller på med en sak i taget - i perioder). Några exempel på sådana sysselsättningar är: foto (natur och resor), måleri (akvarell och olja), dykning, fågelskådning, naturpromenader och böcker.

Kolla in min sida med målade bilder!! Några bilder därifrån:


Jobb

Jag är just nu föräldraledig men jobbar annars som chef för VA-verket (vatten- och avlopp) i Karlshamns kommun. Arbetet består till ungefär lika delar av personalfrågor, teknikfrågor och ekonomi.

Innan jag började som VA-chef i oktober 1997 jobbade jag som miljöbyråkrat på länsstyrelsen i Blekinge. Och innan dess på länsstyrelsen i Gävleborg. Dit kom jag direkt från högskolan. Jag har läst till civilingenjör i Luleå. Samhällsbyggnadsteknisk linje med inriktning mot teknisk miljövård. Min praktik gjorde jag på LKAB:s malmhamn i Luleå.


Skicka frågor och synpunkter till: inger_Hansson@bigfoot.com
Senast uppdaterad 2004-12-03.