Produced by Ham & Spam

Du är besökare nr: sedan 991206. Uppdaterad 2009-05-01. Kolla gärna in nya hemsidan: http://www.2meter.dk/

Du är hjärtligt välkommen in i mitt hjärta som, viks ut här framför dig. I November i år släpper jag en fullängdare som jag plitat på de senaste 8 åren. Alla mina mina lyckliga, sorgliga, tråkiga och fantastiska stunder som har varit något att skriva om har hamnat på denna lilla cd med 13 låtar innehållande ett bonusspår med en kär gammal Wieheklassiker. Nedan kan du lyssna litegrann på varje låt och läsa om hur den kom till i minsta detalj. Trots originalårtalen är alla låtar omproducerade i '99 och '00

Här finns en massa länkar till dom skivbutiker på nåtet som säljer mina singlar och troligen kommer att ha mitt album "Det Lyckliga Livet" i lager inom snar framtid.

- - - - - - -

Nedan presenterar jag varje enskild låt med en knapp för att lyssna och en knapp för att ta hem texten i sin helhet.

Spår 1: Vill Du Se En Stjärna

Låt och text kom till på samma gång någon gång i '96 när jag satt och plinkade på mina synthar. Jag tänkte på min dåvarande flickvän som verkade förvänta en hel massa av mig, och jag kände att jag inte riktigt levde upp till hennes krav på saker som jag skulle komma ihåg eller prestera. Helt enkelt en sång om prestationsångest, men samtidigt en hel del självironi och förminskande av min person. När jag satt och sjöng så hade jag definitivt inte Sara Leander i huvudet, men bara mitt eget nertrampade ego. Tänk om man kunde skriva fler av den sortens låtar... Min första singel. Originalinspelning 1996

Spår 2: Lycklig

Denna melodin är mycket äldre än texten. Original titeln var "Vacker" och beskrev ironiskt hur vackra nyrika människor vältrar sig i överflöd av exotiska hundar, bilar och dieter, men med lite fjantig humor inplanterat - den texten har jag skrotat, för den höll inte måttet. Istället blev det en text som jag skrev '98, om en kärlek i mitt liv som, hur hon än ser sig i spegeln så blir det aldrig bra. Mellan raderna kan man läsa att jag beskriver hur vacker hon har blivit, både på insidan och utsidan, sett från mitt håll. Min tredje singel. Originalinspelning 1996

Spår 3: Flickan Jag Söker

Hon var vid det tillfället ihop med en av mina bästa vänner och jag ska inte skjuta under stolen med att jag var lite kär i henne, trots att hon var lite tokig. Hennes åsikter om saker kunde gå stick i stäv, och hennes humör var inte att leka med och jag tyckte att hon verkade väldigt olycklig med sin situation. I min iver att få henne att vakna upp och inse vissa saker, dök det upp en låt i huvudet på mig när jag satt hemma i min lägenhet i Hörby och plitade på instrumenten. Jag ville så gärna att hon skulle upptäcka mig och allt vad jag ville och framför allt att jag ville henne väl. Vi kände varandra väldigt bra, vilket också är tydligt i texten. Originalinspelning 1992.

Spår 4: Jag Älskar Dig

Min dåvarande djupt deprimerade flickvän behövde verkligen en kärleksförklaring av det stora måttet, och hur gör man det bättre än att tonsätta en av hennes egna dikter till mig och sedan ge den tillbaka. Hon rös när hon hörde sina egna ord med min röst ur högtalaren. Texten föklarar sig själv. När jag senare sjöng in den i 1999 så är orden riktade mot min nuvarande älskling och mor till vårt barn och texten ändrades lätt i slutet för att inte avslöja någon oskyldigs identitet. Originalinspelning 1995.

Spår 5: Kom Till Mig Nu

Åh, vad jag vill ha henne, och tänk om hon vill ha mig, tänk om... Tänk om hon hörde den här låten, fick reda på vem jag var, efter att hon imponerats till den milda grad av min text, att hon ville ta kontakt med mig, och vi skulle leva lyckliga i alla våra dar, tänk om... Tänk om hon såg mig där vid mitt självspelande positiv där jag ensam sjöng min lilla visa om att vilja vara två... Jo, den är lite "smörig" men jag tycker den är söt och varm, och med viss självironi. Originalinspelning 1997

Spår 6: Allt Jag Behöver

Denna sången är till samma djupt ångestdeprimerade stackars flickvän som "Jag Älskar Dig". Och den förklarar i enkla ord att hon kan vara sig själv, precis som hon är, just nu och här - Jag älskar henne likförbannat, vad som än händer! Originalinspelning 1995.

Spår 7: En Pytteliten Önskan

Vårt sexliv var en katastrof milt sagt. Jag längtade efter äkta kärlek utan prestationsångest, förhållningsregler och ettikett. Hon var både min vän, älskarinna, kollega och kärlek - det blir en för mycket. Jag ville bara bli bekräftad, bara det minsta lilla hade varit nog. Då dök den här låten upp. Insjungen nästan viskande jättenära mikrofonen. Min andra singel. Originalinspelning 1997.

Spår 8: Vakna Lilla Ann-Marie

En fantasi rätt av. Sekelskifteskänslan / '30talsindustrin bara dök upp utan förvarning i skallen på mig och den texten var egntligen bara ett nödvändigt ont för att jag skulle sjunga någonting till en truddelutt jag kom på just då. Men i efterhand har jag bara älskat den mer och mer. Den gjordes från början på en analog 8'a där jag spelade in sången på för låg hastighet för att få mer skärpa i sången när jag väl drog upp tempot igen. Mina vänner har alltid spelat den här på gamla slitna band i deras bilar. Originalinspelning 1992

Spår 9: Skulle Världen Gå Under?

Originaltiteln på detta alster är "Fool" och hela texten var på engelska, men jag hade bestämt mig för att denna plattan definitivt skulle vara på 100% Svenska. Den bskriver ångesten inför att ta kontakt med en flicka som man sett på avstånd, ett tillstånd jag upplevt många gånger i mitt liv. -Tänk om hon nobbar mig, va' fan ska jag ta mig till då? Då raseras ju hela min existens, just för att den där ultrasnygga bruden, med dom där djupa ögonen, bara får mitt hjärta att slå volter i halsgropen i 180. En ragglåt kan man väl grovt påstå. Jag fick till och med en äkta Engelsman att rättstava / grammatikkolla den Engelska texten, men vad gör det? Den blev väldigt mysig ändå, inspelad med minsta och billigaste möjliga utrustning just för att få den där bedjande knähundsscharmen.Originalinspelning 1998.

Spår 10: Bara En Man

Jag hade klantat mig en gång för mycket för att skapa denna låten. Hennes stereo var död, hennes dator krånglade, hennes arbete i studion höll på att försvinna, hennes marsvin höll på att bli elektrifierat och jag hade stundtals väldigt dålig timing - allt var mitt fel. Så va fan ska man göra när allt går käpprätt åt helvete - jo, man skriver en "förlåt-för-att-jag-är-en-stor-jävla-idiot-men-jag-är-tyvärr-också-av-hankön" sång till kvinnan, som givetvis inte kan motstå att förlåta mig för 8372'e gången i raden. Jo, det är sant, hon hade mig lindat runt lillfingret såpass. Förhållande höll ca ett år efter det, men jag har blivit mer klarsynt efter det förhållandet, tror jag... Originalinspelning 1996.

Spår 11: Åh Susanna

En liten låt om att hjälpa en motvillig stackars flicka, som helt förtappad och förlorad irrat sig bort någonstans där hon inte själv kan ta sig tillbaka. Självklart är jag hemligt kär i henne, men det får hon inte veta meddetsamma. Faktiskt inte relaterad till något jag själv upplevt, utan helt fiktiv. Men det ligger säkert invävda bitar av mitt liv ändå i texten, det ska jag inte förneka.Originalinspelning 1997

Spår 12: Mitt Namn I Guld

Det här är en sång om det ögonblicket, den lilla mikrosekunden, det pyttepytte unset av en sekund - innan man dör helt. Låten beskriver hur ens goda och onda gärningar radas upp framför en, och hur himlen och helvete blir till ett, allt rasar samman till en enda tung kärna av rent guld...den renaste och ädlaste metallen.Originalversionen är över 7 minuter lång och väldigt mycket mer monoton än hur den låter nu. Originalinspelning 1993.

Spår 13: Flickan & Kråkan

Varför lägger jag en låt av Mikael Wiehe på min platta? Varför bryr jag mig om andra konstnärer när jag har chansen att göra min helt egna egotripp? Förstår jag vad låten egentligen handlar om? -Om där finns något djupare än självbetraktelse och att finna sitt sanna jag i texten, har jag inte förstått det, men fan vad jag älskar den här låten. Den har vibrerat mina nackhår ända sedan jag var en liten skit och varje gång jag hör den blir jag fortfarande nostalgisk över känslan i texten och den sköna ståbasen blandat med de gamla syntharna. En klar inspirationskälla till min musik, som den låter idag om man bortser från A&Falk och Kraftwerk.

Crew'et som sliter arselet av sig för att promota min musik heter Anders Westin och Rickard Werecki och du kan maila dom här: W Records, som är ansvariga för att mina skivor kommer ut, hittar du här: Distributionen sköts av Independent Media Group.

Så här ser mina två första singlar ut, fler bilder lär dyka upp här inom snar framtid.

Maila mig här nedan, om du vill.


ALL RIGHTS RESERVED
Unauthorized copying, reproduction, hiring, napstering, lending, public performance and broadcasting prohibited.
Alla Rättigheter Reserverade. (p) & (c) W Records 2000