Havsöring och lax i Stockholms ström

Fisket i Stockholms ström är numera världsbekant. Det fångas upp till tusen laxar och havsöringar bara i själva strömmen varje år. De omkringliggande områdena som ofta endast nås med båt kan vara minst lika bra och bättre, speciellt för havsöring.

Fiske efter havsöring och lax är aldrig enkelt. Därför ökar man chanserna radikalt med att fiska med en erfaren guide. Guiden (vi) kan vattnet och vet var man skall söka fisken. Ibland kan det även vara en god investering för erfarna fiskare att fiska med en guidad tur. Alla vet ju hur lång tid det kan ta att annars lära sig ett nytt vatten och hur mycket kostar det? Genom att fiska med en erfaren guide får man mångårig mödosamt förvärvad erfarenhet direkt serverad till ett egentligen mycket billigt pris.

Vi arrangerar guidade fisketurer från båt där vi bland annat fiskar av Fjäderholmarna, Lidingös sydsida, djurgården och ända in mot National museum där själva strömmen mynnar. Fisket kan periodvis vara ytterst givande och de flesta som fiskar här fiskar från land. Vi fiskar från båt och når även andra platser. Ett speciellt fiske i en speciell miljö.

Vi kan även arrangera fiske från land med erfaren guide i detta område. Under speciellt oktober månad kan det vara oerhört "hett" med mycket spännande fiske i hård ström efter lax och havsöring med höga medelvikter.

Världens bästa havsöringsfiske    Storgädda i Furusund