Storgädda i klassiska Furusund

Furusund är känt för sina stora gäddor. Här har tagits storgäddor runt 20 kg. De riktigt stora gäddorna fångas ofta på vårkanten när de kommer in på grunt vatten för att leka. De är då romstinna och väger som mest. Fisket är bra eller mycket bra hela den isfria säsongen. Möjligen är det något avslaget vad gäller gädda under själva högsommaren. Gäddorna håller i allmänhet hög medelvikt, vanligt med fiskar över 5 kg och de riktigt stora över 10 kg är inte ovanliga. Faktum är att om man är på jakt efter stor gädda i Sverigeså är det allmänt känt att de flesta har tagits i dessa trakter och även i Trosa skärgård (södra delen av Stockholms skärgård).

Området runt Furusund har även ett ytterst fint havsöringsfiske som är relativt lite exploaterat jämfört med andra s k "hotspots" i Stockholms skärgård. Under sommartid kan detta område även bjuda på ett mycket givande fiske med Ul-redskap och jigg efter såväl abborre, gädda och gös. Ytterst spännande med lätta grejor.

Att fiska gädda upplevs av många som inte alltför svårt, men att hitta de stora gäddorna kräver en hel del. Därför ökar man chanserna radikalt genom att fiska med en erfaren guide. Guiden (vi) kan vattnet och vet var man skall söka den stora gäddan. Ibland kan det även vara en god investering för erfarna fiskare att fiska med en guidad tur. Alla vet ju hur lång tid det kan ta att annars lära sig ett nytt vatten och hur mycket kostar det? Genom att fiska med en erfaren guide får man mångårig mödosamt förvärvad erfarenhet direkt serverad till ett egentligen mycket billigt pris.

I detta område arrangerar vi turer hela den isfria säsongen. Tid på året avgör vilket fiske vi bör ägna oss åt. Under vår och höst är det ofta lämpligt och uppskattat att göra en kombinerad gädd- och havsöringstur. Till det oftast mycket goda fisket har vi en underbar skärgårdsnatur. Garanterat prisvärd upplevelse.

Båten vi främst använder oss av här är 5 m lång, snabb och sjövärdig. I denna båt har vi plats för två fiskande och guide.

Världens bästa havsöringsfiske   Havsöring och lax i Stockholms ström