Här har du din nya kärlekszon

 

Förra året blev docent Olle Johansson och hans medarbetare de första i världen att visa bilden på vad som kan vara kvinnans G-punkt. Utan att veta om det kan de också ha upptäckt A-punkten.

- Jag visste inte ens att den fanns, men när jag fick höra talas om den gick jag tillbaka till mina bilder och . . . Där var den!

På främre vaginalväggen, bakom G-punkten, säger han.

 

Sedan dess har han hört sig för bland sexologer och kvinnor som tror sig ha upplevt en A-punkt-orgasm. Det ska enligt samstämmiga uppgifter vara en upplevelse så fantastisk att den svårligen låter uttrycka sig i ord.

- Som kille blir man avundsjuk. Vad vi upplever kan i bästa fall liknas vid att flyga en halvmeter ovanför marken. En G-punkt-orgasm är som att flyga iväg till Argentina och en A-punkt-orgasm - ja, det tycks vara dubbelt så långt borta...

Olle Johansson är chef för enheten för experimentell dermatologi på Karolinska Institutet. I första hand forskar han om elöverkänslighet, det vill säga han söker svaret på frågan om varför folk blir sjuka av mobiltelefoner, bildskärmar och dylikt.

De som lider av elöverkänslighet klagar på att ansikte, hals, hud och slemhinnor irriteras.

 

Undersökte slemhinnor

Men det finns också kvinnor som klagar över stickningar, flytningar och klåda i underlivet. Det var på så sätt Olle Johansson och hans medarbetare kom att undersöka slemhinnorna i underlivet på ett antal kvinnor.

De lade snitt av vaginalslemhinna under mikroskopet. Med hjälp av en markör färgade de snitten och nervtrådarna framträdde tydligt. Oj! tänkte Olle och hans medarbetare när de såg resultatet.

- Jag såg nystan av tätt sammanpackade nervtrådar på ett område som var ungefär en kvadratcentimeter stort.

Det var G-punkten. För en tid sedan fick han för första gången i sitt liv höra talas om A-punkten, eller som den kallas på finare språk: Anterior Fornix Erogenous (AFE), och han återvände till sitt bildmaterial för att se om han kunde finna den. Det blev fullträff igen.

G-punkten är belägen i främre vaginalväggen en fyra - fem centimeter in från slidmynningen räknat. Fortsätter man en bit kommer man till A-punkten, som ligger mellan G-punkten och livmoderhalsen.

- A-punkten ser annorlunda ut, den är inget nystan av nervtrådar, utan ett betydligt mindre antal nerver utspridda över ett större område, det vore riktigare att kalla det för A-zon, säger Olle Johansson.

 

Ligger inbäddade

Det låter i en lekmans öron inte som ett sexuellt centrum. Men, påpekar Olle Johansson, kvantiteten nerver är inte alltid avgörande, det handlar lika mycket om kvaliteten, att nerverna har hög känslighet.

- Våra fingertoppar är ett bra exempel. Få nerver, men med mycket hög känslighet i vissa avseenden.

Både G- och A-punkten har det gemensamt att de ligger djupt inbäddade i vävnaden i främre vaginalväggen. Det skulle kunna vara en förklaring till att åsikterna går isär bland kvinnor huruvida de är utrustade med dessa punkter eller inte. Olle Johansson säger:

- Klitoris behöver man knappt nudda för att det ska kännas. Det är ett utomliggande organ. Men vad gäller G- och A-punkten krävs det antagligen att mannen stimulerar dessa områden mera direkt, en smula djuriskt. Är han för mjuk i uppträdandet är risken stor att kvinnan inte känner något.

G-punkten upptäcktes 1944 av gynekologen Ernst Grafenberg. A-punkten kom till världens kännedom för bara några månader sedan.

I en studie kunde utländska forskare visa att 95 procent av dem som aldrig haft en orgasm nu för första gången upplevde "erotisk stimulans" . De som tidigare hade haft orgasm hävdade att stimulering av A-punkten gav fler och intensivare orgasmer.

De fick vad man skulle kunna kalla jag-måste-skrika-och-detspelar-ingen-roll-om-någon-hör-mig-orgasmer.Först en, sedan en till. Och så ytterligare en... Annorlunda uttryckt: på en skala upp till 10 hade stimulering av A-punkten wow-faktor 11.

 

Oerhört lite forskning

Man kan naturligtvis fråga sig: varför har det dröjt tills nu innan någon har upptäckt A-punkten? Svaret är detsamma som för varför så oerhört lite forskning skett kring G-punkten.

- För det första utgör det här inget problem för människan, vi dör inte av att inte veta om vi har dessa sexuella områden eller inte. För det andra finns det etiska invändningar av olika slag. Och för det tredje anses det inte som "fin forskning", säger Olle Johansson. Själv vänder han sig mot uppfattningar som dessa.

- Ja, klart att det är viktigt, sexualitet intresserar oss alla, det är nåt vi pratar om dagligen. G- och A-punkten är inte bara en angelägenhet för kvinnor, utan också, av naturliga skäl, för oss män.

 

Så hittar du A-punkten 

Säkert tillhör du dem som vill förvandla ditt sexliv från bra till fantastiskt. Följ då vårt fempunktsprogram och finn din A-punkt. Efter det kan du få multipla orgasmer och uppleva en extas du aldrig förr varit i närheten av.

 

1, Blöt dina fingrar och för försiktigt upp dem i slidan tills du når din G-punkt (den anhopning av nervtrådar som finns på övre slidväggen en tredjedels bit in).

 2, För dina fingrar vidare upp till livmoderhalsen längst bak i vaginan (en bul-liknande öppning).

 

3, Mitt emellan livmoderhalsen och G-punkten finner du ett område som är lent och extremt känsligt för beröring: det är din A-punkt.

4, För att stimulera den, för ditt finger fram och tillbaka och använd G-punkten som bakre gräns. Eller ännu bättre: smek din A-punkt och gnid sedan slidväggarna ömsom med- och ömsom motsols.

5, För att hitta A-punkten under ett samlag behövs en ställning som låter penis komma i kontakt med främre slidväggen. Till exempel att mannen kommer in i kvinnan bakifrån. Eller att hon sitter ovanpå.

 

- och så här ser den ut

 Här är bilden av A-punkten. Den rödfärgade trådarna är hyperkänsliga nervtrådar, som när de stimuleras, ger kraftiga slidorgasmer. Det finns två områden med nerver i vaginan och bägge ligger i främre vaginalväggen. En fyra - fem cm in från slidmynningen hittar vi G-punkten och därefter, mellan G-punkten och livmoderhalsen, A-punkten.