Har du undrat vad dessa elakingarna heter egentligen? Och så har Bub & Bob andra namn också! Här på sidorna använder jag namnen som står i Bubble Bobble Nintendo 8-bits manual som standard.

BUB
De vanligaste namnen är förstås Bub och Bubble. I slutscenerna i spelet Bubble Bobble för 8-bitars Nintendo stod det konstigt nog Bobby. Kanske jag kan tillägga att där på slutscenen nämns Betty som Bubs flickvän.
BOB
Heter nästan likadant som Bub, de vanligaste namnen är också här Bob och Bobble. Där Bub hette Bobby i slutscenerna på Nintendo, hette Bob Babby. Och flickvännen heter där Patty.
BUBBLE BUSTER
Heter Zen i Nintendoversionen, i spelet alltså. Olikt manualen alltså! I Commodore 64-versionen heter han Benzo.
STONER
Stoner heter Mighta i nintendospelet, och i Commodore 64-versionen heter filuren Boris... Kanske han kommer från Ryssland :-)
BELUGA
Tyvärr vet jag inte vad Beluga heter i någon annan spel, än till Nintendo där han heter Monster.
HULLABALLON
I manualen heter filuren Hullaballon, medan i spelet heter han Pulpul.
COILEY
Den stålfjäderförsedda filuren heter Coiley. Om ni känner mig, så vet ni att jag har nicknamnet Coiley, så vet ni nu vad namnet betyder :-) I Nintendospelet heter Coiley Banebosker.
INCENDO
Den gråa filuren som blåser eld heter Hidegons i Nintendospelet.
WILLY WHISTLE
Willy Whistle heter Drunk i nintendospelet och jag har också sett i någon annan spel att han heter så också. Bossen i slutet av spelet ser likadan ut, fast större. Där heter han Grumple Grommit (manualen) eller Super Drunk (i nintendospelet).
SUPER SOCKET
Heter Invader i nintendospelet. Tror att det syftar på Space Invaders. Super Socket ser ju rätt lik elakingarna där och släpper också farliga "pilar" neråt nivån.
BARON VON BLUBBA
Baronen kommer bara upp om man dröjer för länge på nivån, som ni vet. Han heter också Skel.