Storyn om Bubble Bobble

Bubs och Bobs flickvänner, Betty och Patty har blivit kidnappade av den elake Grumple Grommit, så Bub och Bob beslöt sig att rädda dem.

Till deras hjälp har de förmågan att blåsa bubblor och fånga elakingar inuti bubblor, för att sedan hoppa på bubblorna så elakingarna flyger sin väg och blir till bonus. Varje nivå måste tömmas på elakingar för att Bub och Bob ska kunna fortsätta. Om de dröjer alltför länge på en nivå kommer den farliga Baron von Blubba och jagar dem! Bub och Bob kan inte döda Baron von Blubba för han är en skelett och ju redan är död, så de måste döda de andra elakingarna för att bli av med honom, annars blir de skelettmat.

Bub och Bob måste ta sig genom sammanlagt cirka 100 nivåer för att slutligen möta den ondskefulla Grumple Grommit och ta en match.

Ja, det var storyn. Beroende på vilken system du spelar på är det olika antal nivåer. De flesta spelen såsom arkadspelet, PC-versionen, Gameboy-versionen har 100 nivåer, medan Nintendo 8-bitars version är lite annorlunda och har 100 eller 113 nivåer beroende på hur du spelat.

Och så dörren till den hemliga skattkammaren. Det är en åtråvärd actionföremål, om du ser en, kuta genast dit och öppna dörren! Då transporteras du till en hemlig skattkammare med massvis av diamanter! Vad jag vet så har bara arkadversionen, PC-versionen och Commodore 64 versionen dörrar. Hur man får tag i dörren? Jo man håller sig vid liv och inte dör en enda gång ända fram till nivå 20 så belönas man med den speciella actionföremålen.

Och så har jag förstås mer information. Mycket mer information. Här nedan ser du titlarna på de områden som jag har mer information om. Klicka bara dig fram!

Actionföremåler
Arkad
PC
Commodore 64
Nintendo
Figurernas namn
Den hemliga skriften i Bubble Bobble
Bubble Bobble FAQ v 1.0