Bubble Bobble
PC-versionen

Du använder piltangenterna på din tangentbord för att knappa in koderna. Där du ska knappa in koderna är i huvudmenyn (MAIN MENU) där det står START, OPTION och QUIT. Om du har knappat in rätt, så dyker det upp en blå text med t.ex. ordet CHEAT MODE om du knappat in den koden. Det gäller de fyra första tricksen.

Cheat Mode

VÄNSTER, HÖGER, UPP, NER, VÄNSTER, HÖGER, UPP, NER

När du är i Cheat Mode så kan du använda följande funktionstangenter. Du måste vara i "action" (inte ha pausat spelet) och trycka ner tangenten/tangenterna för att det ska fungera.

F1
Bub hoppar in (samma som vanligt)

F2
Bob hoppar in (samma som vanligt)

F3
Nästa nivå

F4
EXTEND (Bara för Bub)

F5
10.000 liv (Bara för Bub)

F6
Nästa nivå blir 98, kombinerat med F3 blir nästa nivå 99.


Original Game

HÖGER, VÄNSTER, UPP, NER, UPP, NER, UPP

Exakt som vanligt spel, skillnaden är att du kan nå diamantrummet även om du har dött.


Power Up

NER, UPP, NER, UPP, HÖGER, NER, VÄNSTER, NER, UPP, NER

Du kan gå snabbt och blåser snabbare, längre och fler bubblor. Och det för alltid, även om du har dött (och därmed förlorat kraften normalt).


Super Game

R$BLRJB$

På slutet av spelet, när man klarat de första 100 nivåerna, så får man koden: R$BLRJB$. Men ännu har jag inte klarat ut hur man egentligen ska knappa in det. Om du har lyckats med det, skicka gärna e-post till mig! Och om det kan vara till hjälp så har jag en bild på koden här, det kan ju finnas ledtrådar på bilden.


Highscoretricks

Spela så du kommer med i highscorelistan. Där skriver du in någon av dessa orden; SEX, MTJ, NSO, KIM och YSH. Starta sen ett nytt spel. Om du skrivit dit ordet SEX så dyker det upp en gaffel i stället för den vanliga actionsymbolen. Ta den, så faller det blommor från skyn och om blommorna träffar elakingarna så dör de och förvandlar till diamantbonus värda 10.000 poäng. Om du istället har skrivit dit någon annan ord av de nämnda, dyker det upp en colaburk i stället för en gaffel, men ger samma effekt.


Slippa den evighetslånga intron

På download-sidan finns det en patch som gör så att man slipper det långa introt. Denna patch behövs egentligen inte, jag har en bättre förslag. Gå till DOS-prompten. Byt katalog till C:\SPEL\BUBBLE\GAMES (den första katalogen kan variera, det beror på vad du valt vid installationen) och skriv BB -2 så kommer du direkt till spelet. Och när du avslutat spelet, så måste du skriva MODE CO80 i blindo för att kunna se prompten. Men du kan förstås också göra en batchfil som sköter det hela.