OBS OBS OBS

På grund av fel information jag fick på nyhetsgruppen `rec.kites´ har Ranglistan updaterats den 8.december 98! Personerna på listan ligger fortfarande på de platser som innan men drastiska ändringar har skett på drakarna som användes. Informationen jag fick från rec.kites verkar vara en "reklamkupp" från en viss tillverkare eller från någon person som tjänar på de tidigare felaktiga uppgifterna eller kanske, kanske... ovetskap.

Europa BuggyCup gick av stapeln i La Panne/ Belgien i oktober månad. Totalt startade 70 Qualificerade buggyförare från nio länder; varje land hade ett Team av de sju bästa piloterna plus att även sju kvinnor deltog. Stefan Knickmeier hör till undantagspiloterna som inte flyger med skärm utan hellre använder sig utav deltadrakar av egen tillverkning. Med sina hemkonstruerade buggies och drakar sopar Stefan sedan ett antal år dom flesta mattorna på tävlingsscenen. Peter Lynns nya drake C-Quad verkar ta marknaden med storm och som det verkar kommer vi att få se mer av denna drake på tävlingsbanorna. C-Quad tog hem en god 7:de och 9:nde plats. Även den av Ute Nissen och Volker Staudt utvecklade Elliot Ekko är ett nytt inslag, liksom franska Advance som tillverkar både buggy och skärmar.

Det är verkligen underbart att fler draktillverkare har gett sig in på att utveckla och tillverka högprestandadrakar. Inte mindre än 7 olika draktillverkare har kammat hem de första 10 placeringar.
Detta kommer att resultera i ännu bättre drakar och förmodligen även lägre priser inom en skådlig framtid.

Frank

Plats
Namn
Land
Drake
Buggy
 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Stefan Knickmeier

Johnny Jensen

Karl Heinz Biester

Armin Schwarz

Marck Bregam

Fabio Ingrosso

Arthur Boscher

Ole Madsen

Michel Dekker

Pascal Babalone

D

DK

D

D

NL

CH

NL

DK

NL

F

S-Kite Delta

JoJo

JoJo

Mosquito Pro

Adrenalin

Advance

C-Quad

Elliot Ekko

C-Quad

Advance

Egen konstr.

Libre V-Max

-?-

Scooter

Libre V-Max

Advance

-?-

Libre

Lynn

? Advance ?

           
 
Damer
       
 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Geraldine Perche

Karine Legrand

Miriam Bartsch

Ute Nissen

Svenja Peters

Renate Knabe

Katharine Monney

F

F

D

D

D

D

GB

Ekko

JoJo

JoJo

Ekko

-?-

-?-

-?-

-?-

-?-

-?-

-?-

-?-

-?-

-?-