Powerkiteguiden som legat på våran sida ett tag har nu via detta sätt fått en släkting för att det finns en hel del saker att tänka på innan ett köp av en buggy. Jag vet om att Sverige är litet när det gäller buggysporten men du skall ändå inte nöja dig med att köpa en buggy för att denna är enda alternativet. Jag är säker på att försäljarna mer än gärna tar hem en buggy av ett annat märke än det befintliga utan att detta blir dyrare för dig. Om du har tankar på att bygga en buggy själv borde du utgå från din egna kropp i sittande ställning och bygga en buggy kring denna. Detta gjorde Lasse vid konstruktion av våra buggies vilket resulterade i en bekvämare och enligt min åsikt en mycket säkrare buggy. De bästa och mest använda hjulen är av skottkärretyp och här har du möjligheten att köpa till ett något bredare däck med plan anläggningsyta. Däcken borde gå att beställa hos en däck-eller maskinhandlare och har ungefär dubbelt så bred profil som ett skottkärredäck. Viktigast är dock hjullagringarna vilka bör vara tätade och av bra kvalitet.
 

Libre V-Max 98

Denna buggy är utvecklat för tävlingsbruk och har fått bra distans till bakaxeln vilket innebär att buggyn inte driftar lika lätt som en standard buggy. Kan fås med standard-midi- eller moon-hjul. Bekväm bra sits med fullgod ryggstöd. En nyhet är att alla Librebuggies nu även kan beställas med fjädrat bakaxel.


 

Libre Truck

Denna buggy är byggd för mjuksand eller åkermark. Det mest väsentliga är hjulen vilka kan fås med grovprofil eller som slicks.

 

Libre Kinderbuggy

Libre gör som enda tillverkare i världen en buggy för... just det, barn. Den är kortare än standardbuggyn men comforten är kvar. Ett STORT plus får denna buggyn för ungdomar i de undre tonåren.

 

Peter Lynn Classic

Urbuggyn som den såg ut då och nu, utan större förändringar. Inget ryggstöd, obefintlig sidostöd, obekväm...
Flertalet ägare av denna buggy har bytt ut sitsen mot en från Libre och sätter man sedan dit fotstraps är buggyn riktig användbar.

 

Windtool Scooter

Denna buggyn är den i dagsläget enda på marknaden med formgjuten sits. Buggyn är enl. test i Sport & Design Drachen mycket robust, bekväm och har bra inställningsmöjligheter av sitsen. Ett alternativ...

 

Advance Buggy

Senaste nytt från nybliven tillverkare som på allvar verkar att konkurrera med både drakar och buggy. Buggyn ser ut att vara robust och verkar ha en bra sits. Lägg märke till framgaffeln som nästan ligger ner. Detta kan vara en svag punkt i konstruktionen med tungstyrdhet som följd.