Get Recipes in your email!
Email:

Helenes Smörgåstårtor: Tonfisk och äggtårta

Smörgåstårta, klicka för större bild.

Tonfisk och äggtårta 
7-8 pers

Det här behövs: 
   4 Skivor runt bröd 
   rumstempererat smör
   Fyllning 1:
   kaviar + 1dl vispgrädde
   Fyllning 2:
   1½ tub ansjovispastej
   Fyllning 3:
   1 burk tonfisk i vatten
   1 dl majonnäs
   ½ dl gräddfil
   Garnering:
   7-8 hårdkokta ägg
   7-8 små tomathalvor
   1 dl majonnäs blandat med ½ dl gräddfil
   2 dl finklippt persilja
 
Gör så här:
1. Bred skivorna med smör.
2. Vispa grädden rätt hårt och blanda i kaviar
3. Häll av vattnet från tonfisken och dela den i mindre bitar. 
Blanda sedan fisken med majonnäsen utrörd med gräddfil.
4. Lägg en botten med smörad sida uppåt, Bred på kaviargrädden. 
Lägg på en botten till och bred på ansjovispastejen. 
Nästa botten bres med tonfiskröran, därefter läggs den sista 
bottnen med smörade sidan nedåt. 
5. Bred majonnäs blandad med gräddfil över hela tårtan som 
sedan beströs med finhackad persilja. 
6. Skala de hårdkokta kalla äggen och skär bort en skiva vid 
den trubbiga änden (luftbubblan) Ställ äggen på tårtan. 
7. Gröp ur tomathalvor något med en sked och sätt dem ovanpå 
äggen som svamphattar, tandpetare kan behövas, men glöm inte 
att varna dem som äter, så glupska matgäster slipper skador 
i munnen. Pricka på majonnäs som över svamphattarna med en gaffel. 

Den här tårtan går utmärkt att frysa, men dekorationerna skall 
då ske efter upptinandet.


Smörgåstårte-index
Maila Helene ditt smörgåstårte-recept!
Gästboken

Sidan är skapad av © Helene. Du får gärna länka hit, men sno varken bilder eller text till din egen sida eller för publicering, för då bryter du mot internationell copyright-lagstiftning och åker på däng. Däremot går det bra att kopiera recepten för eget bruk.

besökare sedan 6/11-97
updated