Get Recipes in your email!
Email:

Helenes Smörgåstårtor: Supétårta


Smörgåstårta, klicka för större bild.

Supétårta 
10 pers

Det här behövs: 

   6 längdskurna skivor vitt formbröd från "jättefranska" 
   (c.a 36 cm långa, undvik de frysta beställ hos bagaren.)
   rumstempererat smör 
   Till fyllningen:
   400g rotselleri
   5 äpplen
   2 påsar valnötter 
   3 dl vispgrädde 
   3 dl majonnäs
   ¼ pressad citron
   Till garneringen:
   2 dl majonnäs
   20 skivor rostbiff 
   syltök
   grovriven pepparrot
   finklippt isbergssallat
 
Gör så här:

Skala, skiva och förväll sellerin i lättsaltat 
vatten. Låt den kallna och skär i små tärningar. 
Skär de skalade äpplena i små tärningar och 
grovhacka nötterna. Vispa grädden, blanda ned 
majonäs, selleri, äpplen, nötter och smaksätt 
med citron, salt och peppar. 
Lägg två skivor smörat bröd i botten, bred på 
hälften av salladen, Lägg på nästa två skivor 
och resten av salladen. Täck med de sista 
brödskivorna. Bred majonnäs över tårtan och fäst 
isbergssallat runt kanten samt garnera som på 
bilden med rostbiff, syltlök och generöst med 
riven pepparrot. Låt gärna tårtan stå i kylen
några timmar innan du garnerar den så blir den 
extra saftig. 

							

Smörgåstårte-index
Maila Helene ditt smörgåstårte-recept!
Gästboken

Sidan är skapad av © Helene. Du får gärna länka hit, men sno varken bilder eller text till din egen sida eller för publicering, för då bryter du mot internationell copyright-lagstiftning och åker på däng. Däremot går det bra att kopiera recepten för eget bruk.

besökare sedan 20/10-97
updated