Smörgåstårta - Mums!

Page in english
Meny
Get Recipes in your email!
Email:
Kalastårta

Smörgåstårta... det är så gott! Men... inte kan väl jag...?
Jodå. Visst kan du. Det är jättekul att göra smörgåstårta och resultatet blir inte bara fantastiskt gott, utan även en prydnad för varje bord. Här har jag samlat mina bästa recept. (För dig som är nybörjare finns lite tips att tillgå.)

Recension I InternetWorld, 8 av 10 poäng :) Tackar!



Tips!

Du kan även se bilder på hur man gör, och få fler tips här.
Gör alltid tårtan direkt på ett stort fat eller en bricka. Dekorationerna tar plats. Se även till att du har gott om plats i kylen. Tårtan går inte att flytta till ett nytt fat när du väl börjat.

Bottnar
Om du (som jag) inte gillar färdigt landgångsbröd, som både är dyrt och fullt av konserveringsmedel, beställ hos en bagare. Dom kan oftast skära formböden på längden, vilket är rätt svårt att klara själv. Annars går det lika bra med vanlig formfranska, skär av kanterna och "limma" ihop bitarna sida mot sida med smör. Tre skivor formfranska = en skiva langångsbröd.
Vill du göra botten själv finns ett recept på smörgåstårtebotten från Rita i Skellefteå.

Försök att förbereda smörgåstårtan dagen innan, bred på fyllningarna och vira in hela tårtbottnen i plastfolie. Lägg den i kylen över natten, så blir tårtan både saftigare och godare. Gäller förstås inte de tårtorna som görs av smördegsplattor eller pajdeg.

Bantning?
  • Allt "smör" kan tas bort eller bytas mot lättmargarin eller dyl.
  • All majonnäs kan bytas mot lättmajonnäs eller (på egen risk, smaken blir inte densamma, kvarg)
  • Byt ut skinka mot kalkon, som är magrare.

    Majonnäs?
    Många tycker att smörgåstårta smakar för mycket majonnäs, och speciellt barn kan tycka att smaken är för kraftig. Byt ut minst hälften av majonnäsmängden mot creme fraiche så får du en betydligt mildare smak.

    Mer tips kommer...

  • Uppåt på sidan

    Har du ett bra recept på smörgåstårta, så får du gärna skicka det till mig.


    Innan du fortsätter, ta en titt på världens dyraste kakrecept...

    Signera gärna min gästbok!


    Denna sida i Receptringen tillhör Helene.

    Vill du också vara med i Receptringen?

    [föregående sida] [nästa sida] [nästa 5 sidor] [slumpvis vald sida] [alla sidor i ringen]


    Sidan är skapad av © Helene. Du får gärna länka hit, men sno varken bilder eller text till din egen sida eller för publicering, för då bryter du mot internationell copyright-lagstiftning och åker på däng. Däremot går det bra att kopiera recepten för eget bruk.

    besökare sedan 20/10-97
    updated