Get Recipes in your email!
Email:

Helenes Smörgåstårtor: Kalastårta


Smörgåstårta, klicka för för större bild.
Kalastårta  
20-22 bitar 

Det här behövs: 

   12 längdskurna skivor vitt formbröd
   Undvik de frysta
   beställ hos bagaren istället. 
   rumstempererat smör 
   Till fyllningen:
   1) 2 dl grädde vispas och 
   blandas med en burk kaviar 
   2) 250 g bakad bredbar leverpastej
   samt 1 ½ dl finhackad gurka 
   3) 1 burk (450g) kokt skinka, finhackad
   1½dl majonnäs, 2 msk senap
   Till garneringen: 
   1) 3dl majonnäs
   2) finklippt persilja
   3) 200g färskrökt lax skivas
   tunt och rullas. Skär till "rosor". 
   4) 400g räkor
   5) 100g rökt renstek samt ½ tub
   pepparrotsvisp. Lägg skivorna lite
   omlott på ett smörpapper. 
   Bred på pepparrotsvisp och rulla
   lägg rullen i frysen så går
   det lättare att skära sen. 
   6) ost, druvor och dill 

Gör så här: 

Lägg tre smörade brödskivor tätt ihop som botten
bred på kaviargrädden. Lägg ytterligare tre skivor 
på andra ledden och bred på leverpastejen
strö över gurkan.Lägg nästa tre brödskivor parallellt
med de första och bred på skinkblandingen 
Lägg de sista tre brödskivorna och bred
majonnäs över hela tårtan.Fäst persilja runt kanterna 
Skär rensteksrullarna i 1 ½ cm tjocka skivor
Skär ost och rulla till strutar eller rullar
Garnera tårtan som på bilden. Låt gärna tårtan stå i kylen
några timmar innan du garnerar den så blir den extra saftig.

							

Smörgåstårte-index
Maila Helene ditt smörgåstårte-recept!
Gästboken

Sidan är skapad av © Helene. Du får gärna länka hit, men sno varken bilder eller text till din egen sida eller för publicering, för då bryter du mot internationell copyright-lagstiftning och åker på däng. Däremot går det bra att kopiera recepten för eget bruk.

besökare sedan 20/10-97
updated