Get Recipes in your email!
Email:

Helenes Smörgåstårtor: Cocktailtårta

Smörgåstårta, klicka för större bild.

Cocktailtårta 
10 - 12 bitar

Ingredienser:

Pajdeg:
   5 dl vetemjöl
   2 hg smör
   4 msk vatten

Fyllning 1:
   12 ansjovisfileér
   6 msk margarin
   2 msk finhackad lök

Fyllning 2:
   1 hg ädelost
   4 msk smör
   1 krm paprikapulver

Garnering:
   ½ dl majonnäs
   1 stor burk svart caviar
   21 stora räkor
   1 citron
   dill

Gör så här:

1) Hacka smöret i mjölet till en grynig massa.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg, 
som får vila kallt minst en timme.
2) Kavla ut degen till 3 bottnar (ca 24 cm i diam)
och grädda i 225 ° ca 12 minuter. Låt dem kallna.
3) Passera anjovisfileérna genom sil eller kör i mixer.
Blanda med smör och lök. Bred detta över en botten.
4) Lägg på nästa botten och täck med ost blandad med
paprikapulver och margarin.
5) När sista botten läggs på, täck denna med ett tunt
lager majonnäs. Tårtan garneras vackert med caviar, 
räkor, dill och citron som på bilden.

						

Smörgåstårte-index
Maila Helene ditt smörgåstårte-recept!
Gästboken

Sidan är skapad av © Helene. Du får gärna länka hit, men sno varken bilder eller text till din egen sida eller för publicering, för då bryter du mot internationell copyright-lagstiftning och åker på däng. Däremot går det bra att kopiera recepten för eget bruk.

besökare sedan 20/10-97
updated