Get Recipes in your email!
Email:

Helenes Smörgåstårtor: Besökares recept

  1. God smörgåstårta
  2. Recept på en alltid lika populär smörgåstårta
  3. Varm broccolitårta
  4. En god smörgåstårta som inte
    smakar så mycket majonäs!!!

  5. Lyxig nyårstårta
  6. Smörgåstårta som barn gillar
  7. Modifierad lördagstårta
  8. Mexi-tårta
  9. Varm smörgåstårta
  10. Smörgåstårta med kyckling
  11. Favorittårta
  12. Heides Smörgåstårta
  13. Överraskningstårta
  14. Botten till smörgåstårta

Många läsare skickar sina egna goda smörgåstårte-recept.
Gör det du också! Du kan skicka ditt recept här, så lägger jag in det så snart jag kan.

Besökares recept:



God smörgåstårta 

1 st rund tårtbotten ca 24 cm i 
dm eller 4 st tekakor med samma dm
Fyllning 1. 
2 hg leverpastej 
0,5 dl bostongurka 
ev- lite grädde om man tycker att 
det blir för tjockt
Fyllning 2. 
1,5 hg strimlad skinka 
1 st rivet äpple 
en liten purjolök 
2 dl majonäs
Fyllning 3. 
1,5 hg hackade räkor 
en liten hakad gul lök 
2 dl majonäs 
2 dl creme fraich 
1 msk torkad dill
Garnering: 
Skinka, ost, sallad eller liknande  

Gör så här: 
Dela tårtbottnen i 4 delar om man gör den 
själv eller ta tekakorna. 
Blanda fyllning 1, bred på den första bottnen lägg 
på nästa, blanda fyllning 2, lägg på den.
Ta en ny botten och lägg på den, blanda fyllning 3, 
lägg på den ta den sista bottnen. 
Stryk upp det hela med majonäs, låt den stå i kyl 
tills nästa dag invirad i plastfolie. 
Nästa dag kan man kanske få bättra på majonäsen på 
utsidan, brödet suger åt sig fukten. 
Garnera med det man har hemma för stunden kanske 
lite sallad, skinka, ost eller något liknade. 
Servera med en kall öl eller ett gott vitt vin. 

Lycka till!
Hälsningar ROBERT BERSTRÖM I TORSBY.

								upp

Recept på en alltid lika populär smörgåstårta 10-15 bitar Det här behövs 3 pkt landgångsbröd, 3 dl lättvispad tjock grädde, 275 g majonäs 4 hg leverpastej, skuren i små tärningar, hackad smörgåsgurka, 3,5 hg rökt skinka, 1 burk fruktcoctail. Till garnering 1 hg rostbiff, 4 hg potatissallad, 1,5 hg kokt skinka, ost som kan hyvlas (typ port salut), 8 hårdkokta ägg, 7-8 hg räkor, sallad, tomat,citron, persilja. Mjukost till kanterna. Gör så här: Lägg brödskivorna, 5 på rad. Vispa grädden lätt, blanda med majonäsen. Dela på blandningen till två lika delar, i den ena blandas leverpastej och smörgåsgurka och i den andra strimlad rökt skinka och fruktcoctail. Lägg blandningarna mellan brödskivorna. Bred mjukost runt kanterna och tryck fast finhackad persilja i osten. Låt gärna stå över natten. Garnera vackert med potatissallad, rostbiff,kokt skinka, ägg, räkor, ost och grönsakerna.Gott med vitt vin eller cider till! Med hälsning från Britt-Inger Andersson i Söderköping upp
Varm broccolitårta Ingredienser: 4 msk senap 2 skivor längdskuret vitt bröd 1-2 gula lökar 1 vitlöksklyfta smör eller margarin 4 skivor rökt skinka 1 pkt(250g)djf broccoli 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 2½-3 dl grädde salt,peppar 1½ dl riven ost Gör så här: Bred ordentligt med senap på båda skivorna bröd. Skala och finhacka löken och krossa vitlöken. Bryn löken och fördela detta och skinkskivorna som strimlats på ena brödet. Lägg det andra brödet på. Koka broccolin enligt pakt. Skär dem i mindre bitar och lägg broccolin ovanpå brödet. Fräs smör eller margarin och mjöl. Späd med grädde. Låt koka ett par minuter.Smaka av med salt och peppar. Rör ner osten. Bred ut såsen över broccolin. Gratinera tårtan i 225 grader ca 10min. Strö klippt persilja över strax före servering och servera tomater till. ps. Den här tårtan är jätte god och den är lätt att göra. Det går att göra färdigt alltihopa och bara stoppa in i ugnen när gästerna kommer. mvh Hans Johnsson upp
En god smörgåstårta som inte smakar så mycket majonäs!!! Det här behövs 12 rostbrödskivor Fyllning: 2 burkar tonfisk 180g 2 burkar musslor 225g 1 burk fina (små) ärter 395g 3 hårdkokta ägg 2 dl majonäs 1,5 dl gräddfil 1,5 msk chilisås 1,5 msk senap (vanlig) 1,5 msk citronsaft 1 tsk salt 3 msk finklippt dill garnering: 0,5 kg räkor (oskalade) 1,5 dl majonäs och gräddfil (jag tar 1,5 msk majo resten gräddfil) 2 hårdkokta ägg 1 tomat 1 burk sparris gurka och persilja Gör så här: Skär bort kanterna på brödet. Lägg ut 3 av dem tätt ihop. Blanda ihop alla ingredienserna i fyllningen och smeta på så att det blir fyra lager med bröd. Ingen fyllning överst. Gör gärna detta dagen innan den ska ätas och låt stå med en lätt fuktad bakduk över natten i kylskåpet. Blir saftigare då. Garnera: Börja med att jättetunt breda ut gräddfils- och majonäsblandningen över hela ytan. Inte på kanterna. Garnera sedan vackert med de övriga ingredienserna. ÄT OCH NJUT!!!! Från: Malin Johannesson upp
LYXIG NYÅRSTÅRTA Ca: 12 - 15 pers. Det här behövs: 12 längdskurna skivor vitt formbröd FYLLNING 1 ca 300 g rökt lax 2 dl majonnäs 1 ½ dl vispgrädde ½ dl hackad dill 1-2 msk pepparrot 4 hårdkokta ägg salt och peppar FYLLNING 2 800 g räkor med skal 1burk ishavsrom ½ dl hackad dill 1½ dl majonnäs 3 msk grädde GARNERING. 1 burk sparris laxrosor räkor tomatklyftor citronskivor dill salladsblad majonnäs svart kaviar Gör så här: 1/ Börja med fyllning 1. Skär laxen i småbitar (spar till garnering). Vispa grädden till skum. Skala och tärna äggen. Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Smaka av med pepparrot, salt och peppar. 2/ Skala räkorna till fyllning 2. Tag undan till garnering. Hacka och resten grovt. Rör samman alla ingredienserna till fyllning 2. 3/ Lägg 3 skivor bröd som botten och bred på hälften av fyllning 1. 4/ Lägg nästa 3 skivor bröd på andra lädden och bred på fyllning 2. 5/ Lägg 3 skivor bröd parallellt med de första och bred på resten av fyllning 1. Täck med de sista brödskivorna och lägg plastfolie över. Ställ tårtan kallt till nästa dag. 6/ Ta bort plastfolien från tårtan och bred majonnäs runtom sidorna . Garnera efter egen fantasi. mvh Ingrid upp
Smörgåstårta som barn gillar C.a: 12 - 16 portioner. Det här behövs: 1 kg orensade räkor Franskbröd 3 dl gräddfil 3 dl majonnäs ca 300 g rökt mager skinka färsk gurka 2-3 msk riven pepparrot dill Gör så här: Skala räkorna. Kantskär ev brödskivorna lite lätt. Lägg dem på ett uppläggningsfat. Blanda gräddfil och majonnäs, skär skinkan och gurkan i mycket små tärningar och rör ihop det med blandningen. Fördela röran på brödskivorna så att det täcker. Lägg över ett lager till med frankbröd. Fördela resten av blandningen. På med mera bröd. Smaksätt sedan lite gräddfil och majonnäs med pepparrot, smaka av. Bred sedan ut denna blandning över hela tårtan. Svep in tårtan i glad-pack och låt stå i kylen helst över natten. Om så är fallet, skall Du vänta med att skala räkorna, men det förstår Du väl. Garnera med räkor, dill, tomat,gurka,kaviar,sallad, ja allt vad Du vill ha. Kom bara ihåg att vara generös med fyllningen, för brödet suger upp ganska bra, och har man inte så mycket mellan brödskivorna så blir det torrt. Hoppas Att Det Smakar, Hälsningar från Annita Johansson. upp
10:36 1997-06-20 PDT Hej Min Mor skulle vilja ha en smörgåstårta på sitt 40-års kalas, men hon tycker inte om dessa ingredienser: Ädelost Leverpastej Kiwi Räkor Fisk (ingen fisk över huvud taget) Ananas Banan Valnöt Brieost Kan du hjälpa mig?? Tack på förhand Niklas PS-Pappa tyckte att alla dina recept såg läckra ut :-) Hej Niklas Det var inte lätt, stackars din mamma som missar så mycket gott... Jag föreslår att du gör en egen tårta av sånt du vet att hon gillar, du kan sätta ihop fyllningar från min hemsida och garnera efter behag. Om fantasin tryter kan du prova följande två recept: (se här nedan) Lycka till! Hälsningar Helene
upp Modifierad lördagstårta 8 bitar: 4 skivor längdskuret formbröd smör Fyllning 1: 100 gram dessertost av typen cantadou eller liknande, helst med pepparrotssmak. (Om den är hård att breda ut kan den blandas med en skvätt grädde.) ½ tärnad röd paprika Fyllning 2: 50 gram strimlad kokt skinka 2 msk tärnat äpple 1 dl creme fraiche 2 msk klippt persilja Fyllning 3: 2 msk hackad rödlök 1 hårdkokt hackat ägg 3 msk majonnäs 3 msk mildrökt kaviar på tub Garnering: ½ dl majonnäs 8 oliver på tandpetare 8 skivor rostbiff 100 gram rökt kalkon eller pastrami i skivor 2 kokta skivade ägg salladsstirmlor persiljekvistar 2 tomater i klyftor 15 cm skivad gurka 8 skivor god ost Smöra bottnarna, blanda ihop ingredienser till fyllningarna och bred fyllning 1 på första botten. Täck med nästa botten. Bred fyllning 2 på denna. Tnäck med en botten till och bred fyllning 3 ovanpå. Var generös med fyllning, tårtan suger upp en hel del och kan bli torr om man snålar. Stoppa den fyllda tårtan i en plastpåse eller linda in den i gladpack och ställ i kylen minst 3 timmar, gärna över natten. Garnering: Bred majonäs över hela tårtan och tryck fast gurkskivor och strimlad sallad runt om sidorna. Dekorera vackert med ägg, rostbiff, pastrami, tomater, persilja och rullade ostskivor, stick en oliv på tandpetare i osten. Helene Mexi-tårta 6-8 bitar: 3 bottnar mjuk grov brödkaka c.a 25 cm diameter smör Fyllning 1: 1 ½dl gräddfil 1 påse dipmix med tortillakryddning 1 dl riven ost Fyllning 2: 1 liten burk champinjonkräm eller stuvning 2 msk chilisås (het) 1 tsk pizzakrydda Garnering: 2 msk majonnäs 1 msk het chilisås 24 mycket tunna skivor salami 12 skivor pastrami eller rökt kött 12 svarta oliver 12 bitar god ost 1 sharon-frukt i klyftor (kan ersättas med aprikos eller päron ) basilikablad eller annat kryddgrönt ½ huvud isbergssallad Smöra bottnarna, blanda fyllningarna och bred fyllning 1 på första botten, täck med bröd och bred fyllning 2 ovanpå. Täck med bröd och låt gärna tårtbotten vila i kyl inlindad i plast några timmar innan garnering. Bred majonnäs blandat med chilisås ovanpå. Lägg salamiskivor ovanpå runt tårtan, lite omlott. Rulla rökt kött/pastrami och spetsa fast med oliv på tandpetare. lägg ost skuren i trekanter och klyftor av sharon frukt i mitten. Stick basilkialad runtom där det passar och tryck fast strimlad isbergssallad runtom tårtan Helene upp
Varm Smörgåstårta Tre personer ett pkt Hönökaka en purjolök två paket bacon en liten burk skivade champinjoner en burk creme fraiche Tomater, ost Grovmalen svartpeppar Skiva purjon och fräs upp i en panna, Tärna baconet och stek upp den tillsamman med purjo, svamp. Krydda försiktigt med lite grovmalen svartpeppar. Häll i creme fraichen och rör om. Dela upp smeten och lägg den mellan två hönökakor, skiva tomater och lägg överst, täck med ost och skicka in i ugnen på 200 grader i ca tio minuter eller tills osten har fått fin färg. Severa med sallad och en iskall öl..... yum yum!!!!!!!! m v h Ronnie Karlsson upp
Smörgåstårta med kyckling 1 Förpackning vitt landgångsbröd smör Fyllning 3 dl majonnäs 1dl creme fraiche saft från en liten citron 1-2 krm salt ca 1/2 msk curry eller efter smak 1 paket krabfish 12 skalade räkor 1 kyckling 10 färska chapmpinjoner 2 syrliga äpplen 1 gul lök eller purjolök 1 finhackad saltgurka Garnering 4 hårdkokta ägg 4 fina skivor skinka strimlsd grönsallad 4 cocktail tomater persijlekvistar långa remsor av färsk gurka Gör så här Kant skär brödet, och bred på ett tunt lager smör på sidan. Lägg ihop bröden tre och tre till en rektangulär tårta. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen från majonnäs till salt. Ta det nätt med curryn. Låt majonnäsen stå och dra en timme före avsmakning. Currysmak kommer inte med det samma. Smaka dig fram. Tag undan 8 långa strimlor crabfish till garneringen. Grovhacka återstående crabfish, räkor, kycklingkött. Hacka även lök, äppöen, gurkan och champinjonerna. Blanda hälften av currymajonnäsen med fyllningens samtliga ingredienser. Bred fyllningen över botter och täck med tre likadana landgångsbröd. Bred resterande currymajonnäs över hela ytan. Täck ett vacker mönster med crabfish, strutar av skinka fyllda med strimlad gurka. Skivade ägg och övriga förslag till garnering. Täck tårtans sidor med strimlad sallad. upp
Favorittårta Recept till Favorittårta. 1 pkt Polarbröd 3 dl grädde sallad 4 msk bostongurka 1 hackad gul lök 4 msk majonnäs 1 burk tonfisk i vatten Garnering: räkor efter behag 2 hårdkokta ägg 2 tomater gurka 1 ask räkost Vispa grädden blanda med majonnäs klippt sallad och lök. Dela satsen ha i tonfisken i den ena och bostongurkan i den andra. Lägg ett polarbröd på fat och ha på en av fyllningarna. Lägg på nästa polarbröd och nästa fyllning. Sista brödet breds räkosten på och läggs sedan på tårtan. Garnera med gurka,skivad tomat, hårdkokta ägg som delats, gulan för sig och vitan för sig. Därpå massor av räkor. Smaklig måltid önskar Kerstin upp
Heides smörgåstårta Ingredienser: 8 halvor hönökaka Fyllning 1: 400 gr crabfishsticks 2-3 ägg 2 tsk curry 2 dl lätt creme fraiche 2 dl lätt majonäs Blanda ihop alla ingredienser. Skall räcka till 2 lager. Själv brukar jag ta och göra 1½ sats av denna fyllningen. Fyllning 2: 2 burkar röd stenbitsrom ½ dl hackad gräslök 1 dl lätt creme fraiche ½ dl lätt majonäs Blandas ihop till mellan lagret. Blanda ihop c:a 1 dl creme fraiche och ½ dl lätt majonäs och bred ovanpå tårtan. Garnera med skalade räkor, ägg, svart stenbits rom, gurka m.m. upp
Överraskningstårta 10 bitar ljus botten 22-25 cm i diameter Fyllning 1: ½ dl crème fraiche ½ dl lättmajonäs ½ dl finhackad persilja 100 gr kokt eller rökt skinka i små tärningar Fyllning 2: 1 gurka i fina tärningar 3 tomater i fina tärningar 1 rivet äpple Garnering: 1 dl lättmajonäs 1 dl crème fraiche 8-10 skivor kokt eller rökt skinka 2-3salladsblad smörgåskrasse 1 stor klase vindruvor Tillagning: 1. Skär brödet i tre bottnar och ta bort kanterna. 2. Gör i ordning första fyllningen med crème fraiche, majonäs, persilja och skinka. Bred över fyllningen och täck med nästa botten. 3. Skär gurka och tomater i fina tärningar och bred över. Riv äpplet och bred också det över. Lägg på den sista bottnen. 4. Blanda crème fraiche och majonäs och bred över hela tårtan. Strö klippt kryddkrasse runt om. Garnera med skinkstrutar. 5. Skär skinkskivorna i halvor och rulla ihop dem. Strimla sallat och lägg i mitten. lägg på sköljda vindruvor. Hälsningar \\\\//// \\ - - // ( @ @ ) +-------------oOOo-(_)-oOOo---------------------------+ Helene.Nyman@komvux.enkoping.se +----------------------Oooo---------------------------------+ oooO ( ) ( ) (__/ \__) upp
Botten till smörgåstårta Hej! Hittade dina smarriga recept på smörgåstårtor och tänkte att nu ska du få ett recept på botten till en smörgåstårta. Då blir det ju 100% hantverk dessutom! Detta räcker till minst 3, ev. fler plåtar; beroende på hur tjockt du kavlar ut den. 1 lit.rumsvarm mjölk (ej upphettad alls!) 5 dl havregryn 2,5 hg margarin (smältes) 1,5hg strösocker 2 pkt jäst (du kan ta 3 om du vill) 1,7-2,0 l vetemjöl Låt havregrynen svälla ett tag i mjölken. Blanda i det smälta avsvalnade, rumsvarma, margarinet och övriga indigrienser. Arbeta lite "på känn" in mjölet, så mycket du tycker behövs s.a.s. .Kavla ut den ganska tunt på smorda plåtar, 3-4 st, Låt dem sedan jäsa i 2 timmar. Grädda i ugn 175-max 190 *, sådär 10 min.,eller tills de blir gyllenbruna. Receptet har jag av min svärmor, därav de ungefärliga måtten och tiderna. Hej från Rita. Lycka till! upp
Smörgåstårte-index
Maila Helene ditt smörgåstårte-recept!
Gästboken

Sidan är skapad av © Helene. Du får gärna länka hit, men sno varken bilder eller text till din egen sida eller för publicering, för då bryter du mot internationell copyright-lagstiftning och åker på däng. Däremot går det bra att kopiera recepten för eget bruk.

besökare sedan 20/10-97
updated