Get Recipes in your email!
Email:

Helenes Smörgåstårtor: Ansjovistårta

Smörgåstårta, klicka för större bild.

Ansjovistårta 
10-12 pers

Det här behövs: 
   9 längdskurna kavringsskivor 
   rumstempererat smör
   Fyllning:
   3 dl vispad grädde
   2 burkar slottskaviar
   Garnering:
   6 hårdkokta ägg
   20 ansjovisfiléer, ej för små
   persilja
 
Gör så här:
1. Bred skivorna med smör.
Vispa grädden och blanda ned kaviaren. 
2. Lägg 3 skivor som botten, bred över 1/3 av kaviargrädden. 
3. Lägg nästa 3 skivor ovanpå, på andra ledden och bred på 
ytterligare 1/3 av kaviargrädden. 
Täck med de sista tre brödskivorna som läggs parallellt med de första. 
4. Skiva äggen och täck tårtans yta med dessa. Dela ansjovisfiléerna 
på längden. Rulla dem och placera dem på äggen. 
Toppa med en kvist persilja. 
5. Spritsa resten av grädden runt kanten. 
Nylagad och iskall är denna tårta som bäst

						

Smörgåstårte-index
Maila Helene ditt smörgåstårte-recept!
Gästboken

Sidan är skapad av © Helene. Du får gärna länka hit, men sno varken bilder eller text till din egen sida eller för publicering, för då bryter du mot internationell copyright-lagstiftning och åker på däng. Däremot går det bra att kopiera recepten för eget bruk.

besökare sedan 20/10-97
updated