Kocken´s Sida


Här har vi tänkt att det ska bli matlagning.Har ni något gott recept som ni vill dela med er av ?
Tveka då inte att skriva ner det på den här sidan.Det behöver nödvändigtvis inte vara fiskrätter,inte
heller mänskoföda,det går alltså alldeles utmärkt att skriva ner bästa boiliereceptet.Eller kanske
receptet för en lyckad fiskedag.Låt fantasin flöda HÄR

Annas Gös
Du behöver:
800 g gösfilé (4 benfria)
1 dl mjöl
50 g smör att steka i
salt och peppar efter smak

Till servering
2 rårivna morötter
1 rårivet äpple
saften av 1/2 apelsin

-Dela gösen i trevliga portionsbitar.
Vänd fiskbitarna i mjöl och låt dem ligga en stund att torka innan stekningen.
-Gör salladen under tiden - riv morötter och äpple på rivjärnets grövsta sida.
Pressa apelsinen och häll över saften. Rör om väl.
-Stek fisken just innan den ska serveras.
Hetta upp smöret i ett par stekpannor.
Lägg i fisken, salta och peppra över och stek den gyllenbrun på båda sidor.
-Servera fisken bums på varma tallrikar med ett gott potatismos eller ångkokt potatis.
Bjud salladen till.


Fiskfilé á la créme fraiche
Antal per/st 2
Tillagningstid 15-20 min.

Ingredienser:
1/2 gul lök
200 g färsk eller
tinad djupfryst fiskfilé (rek. torsk)
saft av 1/4 citron (2 tsk)
1 msk vatten
1- 1 1/2 krm örtsalt
peppar
klippt dill
1 krm finsmulad dragon
1/2 dl lättcréme fraiche
1/2 dl mjölk
1/2 dl riven mager ost

Beskrivning:
1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Smörj en ugnssäker form.
3. Hacka löken fint.
4. Fördela löken på botten av formen.
5. Lägg fisken ovanpå.
6. Pressa citronsaft över och häll på vattnet.
7. Krydda med örtsalt, peppar, dill och dragon.
8. Blanda lättcréme fraiche och mjölk. Bred blandningen över fisken.
9. Strö över riven ost.
10. Ställ formen på mittfalsen i ugnen och låt stå 15-20 min.

Tillbehör:
Kokt pressad potatis
Morotssallad.

Tillbaka till Artiklar







Överskrift:

Receptet:

 

 

Kockens Namn:

CGI Free is a great service, all for free, where you may download CGI
scripts, or use them on CGI Free's server, for quick and simple access.