Tillbaka till första sidan
skapad 97.11.09
uppdaterad 98.08.21

Mexikansk mat

Det här fotot togs i "Convento de Santa Rosa" (ett kloster för nunnor) i staden Puebla som ligger i Mexiko. På 1700-talet gjordes den första "Mole poblano" (En sås som bland annat innehåller choklad och chile) av nunnorna som bodde där.

Fyra viktiga ingredienser i den mexikanska matlagningen är tortillas, böner, chile och tomatillos. Alla dessa ingredienser användes redan under den precolumbianska perioden (före Kolumbus kom till Amerika).

Jalapeño och Aji Fotot togs sommaren -98 utanför min lägenhet. Planterna på bilden är Aji (röda frukter) och jalapeño (gröna frukter). Innehåll:

Det går utmärkt att odla chilefrukter även i Sverige! (se bild till vänster.)

chilesorter

Matrecept

Här kan man hitta råvaror för det mexikanska köket i Sverige.

  • Chez Albert Roslagsgatan 33, 113 54 Stockholm tel 08-612 99 95

Länkar till andra web-sidor:

Jag är tacksam för tips och synpunkter:

Min e-mail adress är tony.carlsson@mbox309.swipnet.se. Om du inte har ett e-mailprogram så kan du skicka ett meddelande till mig från mitt formulär.

Sidan har haft 106412 accesser sedan 98.06.22
http://home2.swipnet.se/~w-25883/mexfood/index.html
© Tony Carlsson