[En castellano, por favor!]

skapad

96-12-10

uppdaterad

01-05-21


Välkommen till min hemsida!

Hej, det är jag som är Tony! På Sveriges nationaldag, den 6 juni 1987 talade jag på ett antirasistiskt möte i Vita bergsparken, Stockholm. Fotot är taget av Lars Kjellander.

Tony - Alfa Laval I åtta år jobbade jag på ALFA LAVAL. Till mitten av 1992 låg separatorverkstan i Tumba. Sedan flyttade företaget tillverkningen till Eskilstuna. På bilden mäter jag en komponent till separatorn med hjälp av en mätmaskin. Fotot togs 1993 i Eskilstuna av min arbetskompis, Henry Malmström.

Jag heter Tony Carlsson och bor i Södertälje som ligger ca 40 kilometer från Stockholm. Jag är en viking från Sverige. Men jag har också mexikanskt blod i mig. Jag tror nämligen att den mexikanska guden Quetzalcóatl var en viking. Vad tror du?

Mina intressen

Tyvärr så blir det varken tid för löpning och fiske numera på grund av betungande studier. Men jag kanske inte ska klaga. Jag har själv valt att studera och jag älskar att programmera. Däremot händer det att jag tar en tequila och en sväng till svampskogen. Men inte samtidigt! Mat med chile äter jag nästan varje dag.

Currículum vitae
Jag arbetade som metallarbetare under 14 år (SAAB-SCANIA, IMO AB och ALFA LAVAL). Sedan blev jag arbetslös.

Därefter började jag att studera på KOMVUX. I fyra terminer så studerade jag på heltid . Till och börja med vad det spanska som gällde eftersom jag hade blivit djupt förälskad i Mexiko efter en semestervistelse julen -92.

Höstterminen -96 gick jag på en programmerings och nätverkskurs på NTI-skolan. Framförallt så tyckte jag att det var mycket roligt att programmera (Pascal och C++) och att göra HTML-sidor. Mitt första intresse för data väcktes efter en "grundläggande datautbildning" för arbetslösa på Morabergs utbildningscentrum i Södertälje, vårterminen -95.

Nu studerar jag på Tekniska högskolan i Södertälje. Jag läser tredje och sista året med inrikningen "Datateknik och realtidssystem".


chile

Chilefrukterna på bilden som jag själv har odlat är serrano (grön), gul manzano och röd manzano

Chile
Chile är en viktig ingrediens i den mexikanska matlagningen. Vad är chile? Chile är samma sak som chili, chilipeppar, chilepeppar, spansk peppar, pepperoni, paprika, aji osv. Kärt barn har många namn!

Det går faktiskt utmärkt att odla chile även i Sverige. Jag har tagit med mig frön från Mexiko som jag har planterat hemma hos mig.

På min sida, mexfood kan du läsa mer om det mexikanska köket.


Solpyramiden i Teotihuacán

Solpyramiden i Teotihuacán

På bilden kan ni se den 66 meter höga solpyramiden som ligger i ruinstaden Teotihuacán, 40 km nordöst om Mexiko city.

Fotot togs den 22 december 1992 under min första semestervistelse i Mexiko. Sedan dess har det blivit ytterligare fyra resor till Mexiko.

Läs mer om den mexikanska högkulturen på min sida: Azteker - Mexikanska gudar och myter


Leve Zapatisterna!

Den 1 januari 1994 startade zapatisterna ett uppror för frihet och rättvisa i den mexikanska delstaten Chiapas. Besök deras officiella hemsida ¡YA BASTA!

Ejército Zapatista de Liberación Nacional
Año 13 de la lucha y cuarto de la guerra contra el olvido y la mentira


Länkar till andra webbsidor

Södertälje

Latinamerika

Chilipeppar

Internet och datorer

HTML-guider


Min e-mail adress är tca@tiscali.se.

Om du inte har ett e-mailprogram så kan du skicka ett meddelande till mig från mitt formulär.


Sidan har haft accesser sedan 98.06.22
http://home2.swipnet.se/~w-25883/index.html
© Tony Carlsson